Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Att omfamna alla kroppar är viktigt – detta är anledningen

Att omfamna alla kroppar är viktigt – detta är anledningen
Joni McMullen
Skribent och expert1 år I år
Visa Joni McMullen profil

Är du i behov av lite kroppspositivism? Leta inte längre än till @sophiegotsleeved.

För några år sedan gav sig Sophie ut på en stor hälsoresa när hon gjorde en gastric sleeve-operation för att ta sig ut sitt matberoende. Sedan dess har hon lyckats återupptäcka hennes passion för träning och har gått ner mer än 50kg.

Nu glad och hälsosam, använder Sophie sin plattform på Instagram till att främja och stärka kvinnor till att älska och uppskatta sina kroppar genom träning och hälsosam kost.

Vikten av inkludering

Sophie gjorde nyligen sitt första samarbete med MP Activewear. Tyvärr, så blev överskuggades den prestationen av återkomsten av "heroin chic", en ohälsosam 1990-talstrend som definieras av blek hy, mörka ringar under ögonen och en utmärglad figur.

Sophie har kämpat med kroppsdysmorfi och bedragarsyndrom i hela sitt liv. Firandet av ohälsosamma kroppsstandarder gör att hon kämpar mer. Kroppar kommer i alla storlekar och former: det finns ingen rätt eller fel.

I ett inlägg på Instagram svarade Sophie på nyhetsartikeln som hyllade trendens återkomst:

"Att växa upp som större är svårt. Psykologiskt och fysiskt, är det en kamp. Alla skyller på dig som om du helt enkelt bara äter för många chokladkakor. Majoriteten av människorna tycker synd om dig som om det är något fel på dig som inte är smal."

Trots detta låter hon inte det påverka hennes självförtroende eller humör allt för mycket:

"När jag ser de här bilderna är jag så stolt över att representera en "riktig kropp" och delar av samhället som media så desperat vill redigera idag. Mina celluliter, lösa hud, bristningar - det är alla komponenter som jag inte skulle ha varit komplett utan.

Omfamna varje kropp

Mp Activewears uppdrag är att vara inkluderande och åtkomligt för alla oavsett deras storlek. Att representera alla kroppstyper är någonting som följer med det och det är ännu viktigare i ljuset av skadlig retorik som cirkulerar i media om kroppsideal.

Samarbetet mellan MP Activewear var Sophies första fotografering för kampanjen och det är någonting som hon "aldrig hade kunnat tro att hon skulle göra eller vara modig nog att gå med på!"

Sophie delade med sig om hur möjligheten har stärkt henne i att fortsätta dela sin fitnessresa: "Mitt självförtroende växer varje gång jag går av fotograferingen och jag vet att jag tillför en annan, modig och än viktigare ett verkligt element till e-marknadens värld".

Köp Sophies look:

Att ta med sig

Sophie är en inspiration för de som känner att de aldrig kommer överkomma sina problem med kroppsbilder. Hon jobbar hårt för att vara lycklig och hälsosam och hon låter inte andra besluta vilka kroppar som är moderna och inte. Som hon säger i sitt inlägg på Instagram: “F your body standards”.

Vill du har mer inspo? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

Joni McMullen
Skribent och expert
Visa Joni McMullen profil
myprotein