Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Den här wellnesscoachen använde yoga för att hantera sin sorg & bytte karriär | Everyday Athletes

Den här wellnesscoachen använde yoga för att hantera sin sorg & bytte karriär | Everyday Athletes
Myprotein
Skribent och expert3 år I år
Visa Myprotein profil
Av Ian Roden - Skribent och expert

Med vår serie Everyday Athletes vill vi hylla fantastiska prestationer från människor i det verkliga livet.

De här människorna kommer från alla samhällsskikt och är levande bevis på att var du än kommer från eller vem du än är, så kan du alltid sträva efter mer och drömma stort.

Dessa människor är inte några färdiga produkter. De arbetar obevekligt på sig själva för att nå sina mål med rätt kost och ett engagemang för fitness. De är Everyday Athletes (vardagliga idrottare).

https://youtu.be/Iakw-zq1avA

Möt Ayana Frierson — En yogainstruktör och wellnesscoach baserad i Brooklyn, New York City.

Ayana föddes i Brownsville, Brooklyn med hälsomedvetna föräldrar som tidigt sporrade hennes intresse och relation till hälsa, träning och vikten av en näringsrik kost.

Hennes första introduktion till gymträning var när hennes mamma tog med henne till gymmet för ett av sina träningspass medan Ayana "tränade" i barnavdelningen. Den här avdelningen hade barnsäkra hantlar och vikter och var ett säkert stället att vara på medan föräldrarna fokuserade på sina egna träningsmål.

Men det var inte förrän hennes mamma fick diagnosen cancer i bukspottkörteln, att Ayanas fixering med fitness verkligen började.

Med nyheten om diagnosen kom hjärtesorg. Men situationen ledde också till en omvärdering och prioritering inom hennes egen hälsa och karriär - en full livsstilförändring, en där hon hittade yoga.

"Yoga betyder för mig en enighet av dig själv mentalt, fysiskt ... andligt."

Yoga blev hennes "metafor för livet".

Medan man utför yogarörelser är man tvungen att hantera nuet, situationen du är i, och samtidigt som stress och spänningar uppstår fokusera på att andas djupt med diafragman. Rörelserna i sig gör att man bättre kan uppleva nuvarande ögonblick på ett hälsosamt vis.

Genom övningarna kunde hon klara sig bättre med korten hon blivit tilldelad och ”andas igenom det”. Efter sin mammas bortgång var det viktigt för henne att ta till sig och slutligen agera på de lärdomar hon fått från henne."Jag tog den visdom hon gav mig oavsett om det var en karriärförändring, för min mentala hälsa eller bara att följa det du faktiskt brinner för."

Genom sitt arbete inom marknadsföring och reklam lade Ayana märke till försämringar i sin fysiska hälsa på grund av "skrivbordsarbetet", men också på grund av den mentala stressen av att jobba 9-5. Det var dags för henne att ta sin "bästa väns" råd och följa sina passion.

"Jag utvecklade den här kärleken, en riktig kärlek, och kände mig verkligen uppfylld av att leda människor genom eller till yoga."

Idag arbetar Ayana med företagskunder, som lever ett liv likt hon själv tidigare gjorde. Hon leder klasser som är centrerade kring hur man har en hälsosammare livsstil, som innehåller lektioner för inte bara ens fysiska hälsa utan också mental hälsa, och utövar yoga längs vägen.

Med tiden hoppas hon kunna utveckla ett signifikant träningsprogram som hjälper personer med sin Self-care, medvetenhet och rutin - en som belyser "vad self-care faktiskt handlar om och inte bara vad mainstream media har definierat det som."

Personliga förluster eller motgångar kan stärka eller bryta ner oss, men de kan också vara en katalysator till förändring. Det ligger inom vår egen makt att använda de verktyg vi har för att göra den förändringen till positiv.

För Ayana var den förändringen att leva ett liv genom yoga. Hennes erfarenhet av yoga har lärt henne att även om situationer är outhärdliga, är det bra att ta sig tid att leva i dessa ögonblick också.

"Ibland, även i svåra situationer, behöver du faktiskt gå igenom dem. När du sedan kommer ut på andra sidan är du en starkare och ännu bättre person än tidigare. Och så, att ta det från yogan har i huvudsak berikat mitt liv."

Ayanas berättelse är en påminnelse om att följa sina passioner och leva ett liv som är uppfyllande. Funder på det och om du känner att du måste göra något, agera.

Tyckte du om den här artiklen? Läs mer om våra Everyday Athletes här:
LIVSSTIL

Han vägrade låta ett amputerat ben hindra honom från drömyrket | Everyday Athletes

Vid bara 17års ålder, var Cody tvungen att fatta ett livsavgörande beslut om att behålla sitt ben eller gå vidare med livet.

3 år I årAv Lauren Dawes
LIVSSTIL

Den här ensamstående mamman förändrade sitt liv genom fitness | Everyday Athletes

Sam brukade bli mobbad för sin vikt, nu inspirerar hon andra till att bli den starkaste och mest hälsosamma versionen av sig själva.

3 år I årAv Lauren Dawes
Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein