The Power of Protein

Protein är en av de huvudsakliga makronäringsämnena som kroppen använder för att bygga upp, reparera och underhålla muskelmassa, men behövs även för i stort sett alla kroppens processer, från vår ämnesomsättning till transporteringen av näringsämnen. Protein är en absolut nödvändighet för alla som regelbundet utför intensiv träning, vare sig det är i formen av en proteinrik kost eller genom kompletterande tillskott.

Medan ditt proteinintag kan ökas genom proteinrika livsmedel så rekommenderas ett högkvalitativt proteinpulver till alla som vill nå specifika mål i sin träning. Det rekommenderade dagliga intaget (RDI) för en stillasittande vuxen är 0,8 gram protein per kilo kroppsvikt. Vid regelbunden träning rekommenderas det dock att dubbla denna mängd och sträva mot en fördelning där 20-40% av det dagliga kaloriintaget består av protein. Proteinpulver och shakes är ett smidigt och effektivt sätt att öka ditt dagliga proteinintag och kan hjälpa dig att ta din träning till en ny nivå.

Proteinpulver för ökad muskelmassa

En proteinrik kost är grunden till muskeltillväxt då muskelmassa konstant repareras och behöver byggas upp. Ett regelbundet intag av protein säkerställer en jämn ström av aminosyror till musklerna och gynnar muskeltillväxt och återhämtning. Välj bland produkter så som vårt bästsäljande vassleprotein Impact Whey Protein, Whey Isolate för ett magert alterantiv eller Hard Gainer Extreme för ett effektivt bulktillskott.

Proteinpulver för viktnedgång

Protein har en termogen effekt som gynnar viktnedgång. En proteinrik kost boostar ämnesomsättningen och gör det möjligt för kroppen att använda lagrat fett som energi. Protein så som Impact Diet Whey och Whey Isolate har framtagits särskilt för att gynna viktnedgång och innehåller färre kalorier och mindre fett.

Proteinpulver för återhämtning

En positiv kvävebalans i kroppen behövs för att reparera muskelvävnad och ju snabbare muskelvävnaden repareras, ju snabbare kommer du att återhämta dig och vara redo inför nästa träningspass. En kost rik på protein säkerställer kroppens kvävebalans och gynnar på så sätt återhämtningen efter träning. Proteinkällor så som Recovery XS, Bedtime Extreme eller Milk Protein Smooth för att förse kroppen med en långsam och ihållande tillförsel av protein.

Proteinpulver för tjejer

Använd med fördel samma sorts proteinpulver som för män då dess innehåll har framtagits för båda könen med målet att gynna specifika mål och kostbehov. Till den som söker viktnedgång kan vi dock rekommendera True Diet som innehåller flera ingredienser som gynnar en hälsosam viktnedång.

Vassleproteinkoncentrat

Vårt vassleproteinkoncentrat består av 82% snabbabsorberat protein rikt på aminosyror och med ett lågt innehåll av fett och laktos. Impact Whey Protein är ett av de mest använda proteinpulvrena på marknaden idag tack vare dess prisvärda, höga kvalitet. Detta protein passar utmärkt för muskeltillväxt och återhämtning och kan med fördel intas när som helst under dagen.

Hydrolyserat vassle

Hydrolyserat vassleprotein är ett avancerat och snabbupptaget protein som har genomgått en kontrollerad enzymbehandling som gör att det når musklerna snabbare än de flesta andra protienkällor. Detta protein intas med fördel direkt efter träning när kroppens behov av protein är som störst.

Vassleproteinisolat

Vassleisolat består av hela 90% av cross-flow mikrofiltrerat protein för ett ännu lägre innehåll av fett, kolesterol och laktos. Denna egenskap gör detta protein utmärkt för de som vill minimera sitt intag av fett men öka sitt intag av högkvalitativt protein.

Micellärt kaseinprotein

Micellärt kaseinprotein tillverkas av färsk lättmjölk och är ett protein som upptas långsamt av kroppen. Dess ihållande proteintillförsel gör det till ett utmärkt kvälls- och nattprotein då det tillför protein och aminosyror till dina muskler under en längre tid.

Veganskt protein

Våra proteinkällor för veganer inkluderar bland annat Hampaprotein, Ärtprotein, Risprotein och Sojaprotein. Med sina kompletta aminosyraprofiler, höga proteininnehåll och laktosfria innehåll är dessa proteinpulver perfekta både för veganer och för dig som vill undvika traditionella mejeribaserade proteinkällor.

Blandprotein

Blandprotein så som Total Protein innehåller olika sorters protein som har kombinerats till ett smidigt tillskott. Dessa proteinkällor är perfekta för sig som vill ha ett proteinpulver som ger både snabba och långsamma proteiner på en och samma gång.

Nattprotein

Nattprotein består av en särskilt utvecklad formula som förser din kropp med all den näring den behöver för en optimal återhämtning under natten. Det är sedan länge känt att natten är den tiden på dygnet (vid sömn) som är särskilt viktig för vår återhämtning.

Ready To Shake

Våra smidiga Ready to Shake-flaskor har samma sorts innehåll som våra större förpackningar men erbjuder dig det smidiga alternativet att förvara en färdig flaska i väskan som endast behöver vatten för att intas.

Måltidsersättare

Våra måltidsersättare förser dig med all den näring som du behöver från en måltid i formen av en smidig shake. Välj mellan Total MRP eller Myproteins Måltidsersättare för en optimal måltidsersättare som ger långsamma proteiner, aminosyror, kolhydrater och essentiella fetter.

Back to top