Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

världens starkaste bröder vs. Världens starkaste vegan

världens starkaste bröder vs. Världens starkaste vegan
Emily Wilcock
Skribent och expert1 år I år
Visa Emily Wilcock profil

Om du har varit med oss ett tag så har du säkerligen blivit bekant med världens starkaste bröder - Tom och Luke Stoltman. Dem emellan så har de ett ordentligt CV som inkluderar två världens starkaste mantitlar, Britains Strongest Man och fem Skottlands starkaste mantitlar - troféskåpet behöver stärkas upp.

Men den senaste tiden har de inte varit ensamma på gymmet. De har fått sällskap av Harry Stoltman - deras bror och aspirerande strongman - och Jordan Mulligan, filmskapare och lyftarkollega. Har slår också hål på myter om att veganer inte kan vara lika starka som köttätare.

Öven om Jordan refererar till sig själv som en lyftare i sin biografi på Instagram så är han lite mer än så. Han är en Strong man in the making. Det som startade, och till viss del också fortfarande är en hobby - Jordan kan lyfta seriösa vikter i några av de klassiska strongmangrenarna. Han kan till och med ge Tom "kungen av stenarna" en match.

https://youtu.be/uYXj_gNrnu0

En solig dag i Ingvergordon avnjöt de tre Stoltmanbröderna ett klassiskt marklyftspass medan Jordan var på jakt efter ett PB eller två. Gymmet var fullt av ljudet av klonkande viktplattor och skivstängerna laddade och redo för att grabbarna skulle sikta på målet för dagens träning.

Harry siktade på ett marklyft på 200kg i två-tre set med två repetitioner. Luke tog samma vikt i fyra set med två repetitioner och Tom körde på fem reps i tre set.Träningen löpte på som en väloljad maskin och de bytta smidigt av varandra.

Nå det där PB:t

På andra sidan gymmet, tog Jordan saker på allvar. Om det var någon tid att slå ett personbästa så är det i Stoltmangymmet med världens starkaste som heja på. När han kom in till passet var hans rekord 270kg. Siktet var för dagen inställt på 280kg och det lyftes med enkelhet. Vid den punkten beslutade Jordan sig för att gå för ytterligare ett rekord - 300kg.

Med Stolties i sitt hörn, och löftet om att Tom skulle bli vegan om han klarade det, klev Jordan upp till plattformen och slog sitt andra rekord för dagen. Över till dig Tom, kommer det vara Veganuari efter julledigheten?

Med rekorden under bältet och växtbaserat bränsle i magen tog sig Jordan an atlasstenarna - och chockade även världens starkaste man. Utan uppvärmning lyfte Jordan en 160kg sten på en gång - minen i Toms ansikte säger allt. Utan att drälla omkring lyfte han sedan en atlassten på 210kg lika snabbt.

Tom bekände att inte ens han flyttar stenar så där och beslutade sig för att förvisa Jordan från Stoltmans gym för all framtid. Han skojade...tror vi.

Att ta med sig

Och där har vi det, världens starkaste vegan kröntes av världens starkaste bröder. Om du har funderat på veganism eller har siktet inställt på veganuari - ta det här som ditt tecken. Du förlorar inte styrka om du behåller ditt proteinintag och träningsschema. Jordan är bevis på det.

Allt som återstår att göra är att varna Tom och Luke - Jordan kanske snart kommer efter deras titlar.

Tyckte du om den här artikeln? LÄS MER OM VÄRLDENS STARKASTE BRÖDER HÄR:

Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein