Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

De bästa träningssätten för viktnedgång

De bästa träningssätten för viktnedgång
Myprotein
Skribent och expert2 år I år
Visa Myprotein profil
Av: Chris Appleton – skribent och personlig tränare

Det finns många träningsmetoder där ute som du kan anamma för viktminskning, men vilket är det mest passande för dig och ditt träningssätt? Låt oss bryta ner det hela och ta reda på det.

Hur främjar tränings viktminskning?

Träning har flera stora fördelar för viktminskning. Den största är att det främjar ett kaloriunderskott. Du kan skapa ett kaloriunderskott genom att äta mindre, träna mer eller båda. Ett kaloriunderskott är nödvändigt för att gå ner vikt eller fettmassa.

Ytterligare fördelar är att det förbättrar din generella hälsa. Att träna kommer leda till en snabbare ämnesomsättning, bättre sömn och mer energi i ditt dagliga liv.

Träning bygger också styrka i takt med att du utvecklas och bygger muskelmassa. Det innebär inte att det kommer sluta med att du behöver gå på sidan genom dörröppningar, men det kan fylla upp lös hud som är kvar efter en fettminskning och ge en mer tonad och fast fysik.

HIIT

Högintensiv intervallträning (HIIT) kan vara mer effektivt för viktminskning än längre mindre intensiva träningspass. En studie föreslog att deltagarna upplevde en 28.5% större viktminskning, men HIIT är däremot inte för alla.

Korta block av högintensivt arbete med kortare viloperioder kommer öka din energiförbrukning och bränna mer kalorier.

https://youtu.be/-QGHYyWTp5E

Tabata

Tabata är en form av HIIT med ett strukturerat upplägg. Arbete i 20 sekunder och vila i 10 sekunder, men du arbetar i 4-minutersblock i totalt 8 rundor av arbete. Tro mig, det är ett tufft jobb.

LISS

LISS står för "low-intence-steady-state"träning där du snarare siktare på ett längre träningspass under längre perioder istället för att pressa dina gränser i korta episoder.

Det är en mycket vänligare träningsversion än HIIT och Tabata med kan ta längre tid. Du kommer däremot fortfarande nå dina kalorimål.

Kondition

Konditionsträning är ett säkert sätt att förbättra din kondition och kommer också att bränna kalorier. Cardio kommer att förbättra ditt kardiovaskulära system vilket förbättrar din övergripande kondition. Detta kan inkludera löpbandet, roddmaskinen, crosstrainern, för att nämna några, och det är bara på gymmet.

Andra former av konditionsträning kan vara att gå ut med hunden, städa huset, göra ett träningspass av trädgårdsskötsel, en aktiv dag med barnen eller att hoppa i poolen för några längder.

Det har också visat att om du blandar din konditionsträning med 2-3 styrketräningspass per vecka kommer du att öka hastigheten du går ner i vikt.

Styrketräning

Styrketräning kommer att framkalla fettförlust på grund av den energiförbrukning och ökade vikt du behöver för att stå emot. De ökade musklerna och styrkan kommer att bränna kroppsfett och öka din ämnesomsättning.

Om siffrorna på vågen börjar bli hamna på en platå, oroa dig inte. Muskler är tätare och väger mer än fett så även om ditt fett minskar kommer muskeln att ersätta den vikten när den växer.

TRÄNING

Styrketräning för kvinnor | En guide för nybörjare

Krossa dina farhågor kring att styrketräna på gymmet.

3 år I årAv Amy Golby

När folk tänker på styrketräning ser de människor gå i sidled genom dörrar eller med deffade magar, men detta är inte alltid fallet.

Sättet du formar kroppen med styrketräning och motståndsträning beror främst på ditt kaloriintag. Ett litet kaloriunderskott med rätt antal repetitioner och set kommer minska ditt kroppsomfång under tid, producera en mer tonad och fast look och en starkare känsla.

Träning i allmänhet kommer att minska kroppsfettet och när musklerna tränas blir de större och starkare och kommer att bränna mer fett som lagras runt musklerna.

Crosstraining

Crosstraining är en växande trend och det är precis vad det låter som. Genom att kombinera konditionsträning, styrketräning och gymnastik är det här en träningsform som gör dig starkare, piggare och mer flexibel.

Lyxen är att du får hantera din egen arbetsbelastning, men träningsformen är designad för att verkligen tänja på dina gränser och få dig att svettas.

Träning med kroppsvikt / Calisthenics

Förmodligen är det den mest bekväma träningsformen, att använda din kroppsvikt som motstånd kan göra det enkelt om du har begränsad tid, utrustning eller utrymme att träna på.

Det är verkligen viktigt att gradvis överbelasta din träning här för att säkerställa att framsteg görs och du kan göra det genom att lägga till reps, set eller minska vilotiden för att göra träningen svårare.

https://youtu.be/HxHL9w-xLIQ

Att ta med sig

Oavsett om det är högintensiv träning eller en lugn promenad, finns det en form av träning som kan gynna dig och din erfarenhet, ålder eller livsstil. Ingenting kan hålla dig tillbaka.

Så länge dina kalorier är rätt och din träning är på plats, kommer du att bränna bort kalorierna.

Tyckte du om den här artikeln? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

post_card id="4"] post_card id="5"] post_card id="6"]

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein