Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Därför kan du inte punktförbränna fett på magen | Expert PT:n avslöjar

Därför kan du inte punktförbränna fett på magen  | Expert PT:n avslöjar
Emily Wilcock
Skribent och expert1 år I år
Visa Emily Wilcock profil

Det är väldigt vanligt att höra att någon säga att de försöker bli av med fett i ett visst område av kroppen genom att göra specifika övningar eller ta något slags tillskott. Så låt oss reda ut det hela på en gång med ett artigt Fake News-alarm: du kan inte punktförbränna fett från kroppen, som magen, det är helt enkelt inte möjligt.

Vi upprepar: du kan inte punktförbränna fett från ett specifikt område på kroppen.

MyProteins PT Chris Broomhead är här med ett avsnitt av Masterclass som handlar om kroppsfett. Där spräcker han myter och ger dig all information som du behöver för att lyckas med din viktminskningsresa. Det finns ingen anledning till att slösa din tid på att följa menlösa myter när du kan använda din tid till bättre nytta. Därför är Chris här för att räta ut alla frågetecken och leda dig in på rätt väg.

https://youtu.be/qZbUSxdKoWk

4 myter om fettförbränning

Myt 1: magövningar kommer hjälpa dig att bränna fett

Även om magövningar kan hjälpa dig att utveckla ett sexpack och stärka din bål så kommer de inte nödvändigtvis bränna fett från mitten av kroppen. Buuuuu

Ja, all form av fysisk träning hjälper till med fettförbränning, men vi pratar nu om punktförbränning. Att göra tusen crunches kommer inte resultera i att du bränner med fett över buken.

Dina magmuskler kommer bli starkare och mer utvecklade om du tränar dem. Mem om du vill att de ska synas måste din fettprocent på kroppen vara väldigt låg så du bör försöka att bränna fett över hela kroppen. Fokusera på att träna allt jämnt och skapa en energiförbrukning och så kommer dina magmuskler så småningom börja synas.

Myt 2: Du behöver undvika kolhydrater för att bränna fett

Vi har sagt det förut och vi säger det igen. Att gå ner i kroppsfett och vikt handlar om ett kaloriunderskott. Att dra ner på kolhydrater kan resultera i ett kaloriunderskott och det kan vara anledningen till att ett uteslutande av kolhydrater kan leda till att du går ner i fettmassa. Men i verkligheten handlar det inte bara om kolhydraterna. Kolhydrater är inte din fiende så lämna dem i fred.

Faktum är att kolhydrater faktiskt kan hjälpa dig att minska i fettmassa...Häng med oss på den här. Kolhydrater förser dig med den energi du behöver för att orka dina träningspass. När du tränar kommer du troligen bränna fett och bygga muskler, så utan kolhydrater skulle dina prestationer vara mindre optimala.

Myt 3: Du behöver utesluta fett i din kost för att gå ner i fettmassa

Människor går upp i vikt på grund av kaloriöverskott. Vi säger det en gång till: för att minska i fettmassa behöver du vara i ett kaloriunderskott. Det innebär att du behöver minska ditt totala kaloriintag, men det betyder inte att du behöver utesluta fett. En del fetter är essentiella för en hälsosam kost:

  • Olivolja
  • Nötsmör
  • Avokado
  • Oljig fisk

My 4: du behöver bara köra cardio för att gå ner i fettmassa

Ja cardio har sin plats men det är inte allt det handlar om. Du kan bara bränna ett visst antal kalorier när du springer innan du gör slut på din energi, så sikta på att röra sig så mycket du kan under dagen. Gymklasser, styrketräning och steg bränner kalorier. Det handlar om att röra sig så mycket som möjligt, ta trappan när du kan, parkera längre från affären - det behöver inte bara vara cardio, cardio, cardio för att du ska gå ner i vikt.

Att ta med sig

Nästa gång du funderar över varför du inte har gått ner i vikt efter att ha uteslutit kolhydrater så kom tillbaks till Chris masterclass. Kolhydrater och fett är inte dina fiender och cardio är inte din enda vän. Du kan dessutom absolut inte träna dig till att tappa fett på magen. Sanning gör ibland ont med det är bättre att veta den än att leva i mörker.

TRÄNING

Hur du gör en Pull up: Rätt form och teknik | Myprotein Masterclass

Träna rygg, armar och mage med den här enkla övningen.

2 år I årAv Myprotein

Tyckte du om den här artikeln? SE FLER AVSNITT AV MASTERCLASS HÄR:

 

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein