Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Därför är transformationsbilder BS

Därför är transformationsbilder BS
Emily Wilcock
Skribent och expert1 år I år
Visa Emily Wilcock profil

Transformationsbilder. Att dela före- och efterbilder av kunder online är den vanligaste marknadsföringsstrategin för personliga tränare.

Även om det inte är något särskilt fel med det, så är det inte för alla. Det krävs det för att börja varje träningsresa.

PT:n Siobhan O'Hagan tog sig ut på Instagram för att förklara varför hon inte delar transformationsfoton av sina kunder och varför bilderna bör betraktas med en nypa salt.

1. Dramatiskt stora förändringar

Inte alla transformationer du ser online är hälsosamma. Drastiska fysiska förändringar kan bero på ohållbara beteenden och orealistiska sätt att uppnå mål. Tänk på hur förändringen uppnåddes och skapade hälsosamma vanor.

2. Det är inte du

Du bör inte ta bilderna för bokstavliga. Faktum är att vår ambadssadör Matt Morisa tidigare har förklarat hur man tar den "perfekta" Instagram-bilden - och han kliver inte bara upp ur sängen.

Detsamma gäller transformationsbilder. Varje kropp är unik - de lagrar fett på olika sätt, vissa muskelgrupper är starkare, ämnesomsättningen skiljer sig, energinivåer och energiförbränningen är helt olika. Med andra ord, sträva in efter att uppnå någon annans transformation - fokusera bara på dig och och vad din kropp behöver.

3. Pressen kring den "perfekta" transformationen

Efter att ha uppnått en 'imponerande' förvandling och fångat den på bild, kan pressen från klienter att se på ett visst sätt öka, vilket kan leda till em dålig kroppsimage och negativ självkritik.

4. Före-fotot blir märkta som "dåliga"

Förvandlingsbilder bygger på idén att den andra bilden ska se annorlunda ut än den första. Men det kan antyda att den första bilden var "dålig", vilket kan upprätthålla orealistiska stereotyper och främja skadliga kroppsbilder. Motivation är alltid bättre när den handlar om att älska din kropp istället för att straffa den för att den inte uppfyller en subjektiv standard.

Mål behöver inte alltid vara fysiska. Att träna för att bara må bättre kan inte fångas på en bild.

Att ta med sig

Här är några viktiga poänger att ta med sig. För det första är transformationsbilder valfria - de kan vara ett bra sätt att mäta framsteg, men om de inte passar dig så behöver du inte ta några. För det andra, ta de transformationsbilder du ser online med en nypa salt - det har inte nödvändigtvis uppnåtts på ett hållbart sätt, och det är inte nödvändigtvis möjligt för din kropp att se ut på samma sätt. Slutligen är fördelarna med träning och näring inte bara fysiska, så var inte för fokuserad på detta.

Tyckte du om den här artiklen? FÅ MER INSPIRATION:

LIVSSTIL

8 fitnesskvinnor du behöver följa

Ta ditt flöde till nästa nivå...

1 år I årAv Joni McMullen
TRÄNING

En nybörjarguide till funktionell träning

"Gör inte för mycket för snabbt"

1 år I årAv Joni McMullen
KOSTTILLSKOTT

10 bästa vitaminerna och tillskotten för energi

Somnar du vid skrivbordet? Vi finns här för att hjälpa dig.

3 år I årAv Myprotein
Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein