Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Bodybuilders testar valpyoga

Bodybuilders testar valpyoga
Joni McMullen
Skribent och expert1 år I år
Visa Joni McMullen profil

I en nyligen publicerad youtubevideo bytte Matt Morsia gymmet till en yogastudio. Med sig hade han sin bodybuilderkompis Paul Olima till en klass med valpyoga.

Vad är valpyoga?

Valpyoga är en av de senaste fitnesstrenderna som har tagit interned med storm. Namnet förklarar egentligen sig självt - valpar och yoga kommer tillsammans för att skapa en avslappnande träningsklass som involverar ner mys än yogapositioner.

När Matt och Paul satte sig i barnets ställning anslöt sig en grupp Shiba-valpar till dem, sprang runt och gav en välkommen distraktion för paret.

https://youtu.be/bp7zAUZLFFs

Hur de lyckades...

Matt erkände att han bara har gjort yoga en gång tidigare och att rörlighet inte är hans starka sida. Paul verkade vara lite mer exalterad av valparna än själva yogan: "Jag älskar valpar, men är inte så bra på yoga. Jag är lite stel."

Shibavalparna väntade på Matt och Paul när de kom in i salen och gav dem en chans att sätta sig lite med dem en stund innan klassen började.

Det började inte direkt på ett bra sätt, Matt och Paul kämpade med lägga benen i kors i starten av passet - kanske mixar sig inte yoga och bodybuilding så bra egentligen?

När killarna väl hade positionerat sig på sina mattor blev inte så mycket yoga gjort eftersom Matt och Paul spenderade merparten av tiden med att gosa med valparna - eller med att undvika att mosa dem.

"Du behöver vara hypermedveten om din position eftesom du inte vill mosa någon av valparna", sa Matt när fyra av valparna kröp över honom i barnets position.

En oväntad fara med valpyoga var att shibavalparna kissade på golvet, på Pauls matta och framför instruktören. Men killarna lät inte detta hindra dem från att ta sig igenom övningarna och de pausade varannan minut för att leka med valparna.

Domen

Matt och Paul gosade forfarande med valparna i slutet av klassen. "Jag ville inte sluta" sa Matt. "Jag har aldrig velat ha en hund mer än just nu".

Matt tänker att det kan vara värt att ge valpyoga ett försök om du lider av stress eller ångest eftersom det var "den mest avkopplande upplevelsen" i hans liv.

Att ta med sig

Valpyoga verkar vara något som passar alla - till och med bodybuilders. Om du inte har provat det för så ge det ett försök. Du kanske inte förbättrar din stående hund, men det kommer i falla fall bli mycket gos.

Vill du har mer av Matt? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA:

Joni McMullen
Skribent och expert
Visa Joni McMullen profil
myprotein