Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Sweet Chiliglaserad Lax

Sweet Chiliglaserad Lax
Lauren Dawes
Skribent och expert10 månader I år
Visa Lauren Dawes profil

Denna asiatiskt inspirerade laxrätt är perfekt för en vardagsmiddag.

Med en ljuvligt klibbig sötsur chiliglasyr är det här saftiga laxreceptet smakrikt och kalorisnål. Hela måltiden, inklusive en sida med fluffigt basmatiris och krispig brocollini, består av mindre än 500 kalorier - det är perfekt för dagar när du vill ha något tillfredsställande och som också passar dina makronäringsämnen.

Det är en fantastiskt hälsosam rätt som smakar lyxigt och ger gott om protein tillsammans med viktiga omega-3-fettsyror. Dessutom är den väldigt enkel att ha som backup för att imponera på vänner och familj, eller så kan du spara en extra portion till din lunch nästa dag. Jag kan inte få nog av den.

Ingredienser

  • 2 skinnfria laxfilébitar

Till marinaden:

  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta (krossad)
  • 1 msk soja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk sötsur chilisås

Till servering:

  • Vårlök (hackad)
  • Sesamfrön

Så här gör du

  1. Först, gör din marinad genom att blanda färsk ingefära, vitlök, sojasås, ostronsås och sötsur chilisås i en skål och rör om väl för att blanda.
  2. Lägg laxfiléerna i marinaden och vänd dem om och om igen så att de täcks helt. Täck sedan över skålen med laxen kvar i och låt marinera i 30 minuter. Om du inte har tid för detta kan du hoppa över det, men den extra smaken är väl värt det om du kan avsätta en halvtimme!
  3. Under tiden som laxen marineras, förvärmer du din ugn till 200°C.
  4. När laxen har marineras, lägg laxfiléerna på en bakplåt med bakplåtspapper och häll över eventuell överbliven marinad.
  5. Tillaga i 7-10 minuter tills laxens topp är glaserad och karamelliserad.
  6. Ta ut laxen och servera omedelbart med basmatiris och ångkokt brocollini. Garnera med hackade vårlök och sesamfrön.

Näringsinformation

Kalorier483
Fett totalt16g
Kolhydrater totalt54g
Protein29g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein