Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Proteinrika kanderade äpplen

Proteinrika kanderade äpplen
Lauren Dawes
Skribent och expert1 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Kladdigt och lyxigt, kanderade äpplen är en höstklassiker som går hand i hand med brasor och kalla kvällar. Synd med allt socker bara. Turligt nog så har @kirstyfletcher_ skapat en otrolig version av det här receptet som har ett lågt innehåll av socker och fett och som inte kommer ställa dina dagliga makros på ända.

Med ett tillskott av vår limited editionsmak Toffee Apple Clear Whey är de här lättare äpplena perfekta för att stilla ditt sötsug, med en rik smak samtidigt som de bara innehåller 95 kalorier per servering. Inget bus, bara godis.

Receptet ger 4 stycken.

[Instagram url= https://www.instagram.com/myprotein/?utm_source=ig_embed&ig_rid=4d6af9b4-95c8-481e-ab6d-77eb8414298b]

Ingredienser

Så här gör du

  1. Lägg först när äpplena i en stor skål eller kastrull och täck dem försiktigt med kokande varmt vatten för att ta bort vaxet från det yttre lagret (detta kommer hjälpa till att se till att karamellblandningen fastnar).
  2. Stick ner en grillspett eller en klubbpinne i varje äpple och placera på en bricka.
  3. Häll ner vatten och Toffee Apple Clear Whey i en shaker och skaka tills den är klumpfri.
  4. Häll ner Clear Whey i en kastrull och värm försiktigt. Tillsätt den sockerfria sirapen och fortsätt att röra om tills du har en tjock blandning, ta då bort kastrullen från värmen.
  5. Doppa äpplena i karamellblandningen så att varje äpple är helt täckt och strö sedan över strössel.
  6. Placera dem i frysen i 30 minuter så att karamellagret stelnar ordentligt. Avnjut sedan!

Näringsinformation

Kalorier84
Kolhydrater totalt17g
Protein5g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein