Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Mike Thurstons frukostomelett | Proteinrik Frukost

Mike Thurstons frukostomelett | Proteinrik Frukost
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Mike Thurston äter den här omeletten till frukost varje morgon "utan undantag", så det måste vara något speciellt med den.

Det är ett välkänt faktum i fitnessvärlden att träningen bara är en del av resultatet när det kommer till utveckling - mycket händer också i köket. Du kan garantera att en maskin som Mike Thurston har nailat sin kost likväl som sin träning - du får inte sådana magmuskler enbart genom sit-ups, tro oss.

Vi visste att han hade några grymma recept i rockärmen, därför bad vi honom att berätta om sin "go-to"frukost. Hans omelett är allt vi förväntade oss av en muskelbyggande kille - den är fullpackad med protein, och innehåller över 37 g protein per portion.

Det är också ett bra sätt att få i sig lite grönsaker tidigt på dagen, inklusive en hälsosam näve med spenat som enligt Mikes egna ord är "mest acceptabelt i den här formen". Du kan enkelt byta till dina egna favoriter om du vill (eller vad som helst som behöver används upp i kylen) och du kan också justera antalet ägg så att det passar dina egna mål.

Har du lust att testa? Get crackin'!

Receptet ger 1 portion.

https://youtu.be/xh_bktOWPeI

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • ½ lök (hackad)
  • 2 skivor bacon (tärna)
  • En handfull körsbärstomater
  • 1 tsk. hackad dill
  • En handfull spenat
  • Lågkalori matlagningsspray
  • Sugar-Free Sauce (BBQ) till serveringen

Så här gör du

1) Förvärm ugnen till 180°C.

2)Mike börjar med att knäcka 4 ägg i en skål tillsammans med 1 äggvita - du är välkommen att justera mängden till dina egna makros. Vispa ihop äggen tills du har en jämn blandning och ställ åt sidan.

3)Tillsätt lite lågkalori matlagningsspray i en non-stick stekpanna på medium värme, tillsätt sedan vitlöken och löken. Stek i några minuter och lägg sedan i det tärnade baconet och tillaga i ytterligare 3-4 minuter.

4)Lägg  de hackade tomaterna, dillen och spenaten i stekpannan. Låt steka i några minuter medan du rör om tills att spenaten har mjukat. Häll i äggblandningen i stekpannan.

5)Tillaga några minuter på låg värme och förflytta sedan till ugnen i 10 minuter. Det du ska sikta efter är en fast yta och botten, men en lite mjukare mitt i omeletten.

6)Ta bort från ugnen och servera med massor av Sugar-Free Sauce (BBQ) att doppa i. Utsökt!

 

Näringsinformation

Kalorier387
Fett totalt19g
Kolhydrater totalt13g
Protein37g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein