Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Krämig kyckling med citron & timjan

Krämig kyckling med citron & timjan
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Du kommer se fram emot lunchen hela dagen med den här rätten i matlådan.

Den här citron och timjankycklingen är det perfekta receptet att förbereda för kommande vecka. Det är en enkelt men läckert recept som är fullpackat med smaker - en smakbit av den där lätta och krämiga såsen så kommer du vara såld på den, lita på oss.

För en välbalanserad och näringsrik måltid rekommenderar vi att du serverar tillsammans med sparrisbroccoli och färskt tillagad fluffig quinoa. Alternativt så fungerar också den här rätten utmärkt att dela tillsammans med familjen under middagen, servera den direkt ur pannan tillsammans med massor av krispigt bröd.

Receptet ger 6 portioner

https://youtu.be/3_gy8LwMESc

Ingredienser

  • 2 tsk. färsk timjan
  • 2 tsk. örtblandning
  • Salt & peppar efter smak
  • 6 benfria, skinnfria kycklinglår
  • 1 msk. olja
  • 1 lök (hackad)
  • 2 vitlöksklyftor (hackad)
  • Saft från 1 citron
  • 100ml kycklingbuljong
  • 200ml crème fraiche
  • Citronskivor
  • Färsk timjan
Förslag till servering:
  • Quinoa (omkring 50g per serving)
  • Sparrisbroccoli

Så här gör du

  1. Förbered genom att blanda färsk timjan, blandade örter, salt och peppar i en liten skål. Strö generöst över kycklinglåren och se till att de är jämnt täckta. Behåll all överbliven kryddblandning till senare.
  2. Härnäst, tillsätt oljan i en stor panna på medelvärme. När den är varm, lägg till kycklinglåren och tillaga i flera minuter på varje sida. De ska bli krispiga och gyllenbruna på utsidan och helt genomstekta på insidan (inga rosa delar). Ta bort kycklingen från stekpannan och ställ åt sidan.
  3. Samtidigt som du tillagar kycklingen, tillsätt löken och vitlöken och låt den stekas tills de har mjuknat. Lägg sedan i citronjuicen, kycklingbuljongen och de resterande kryddorna. Rör om ordentligt för att blanda och tillåt det bubbla upp i några minuter.
  4. Tillsätt créme fraiche, rör runt och koka i ytterligare 2-3 minuter så att det tjocknar. Lägg i kycklinglåren i pannan igen och låt de värmas upp i några minuter.
  5. Ta bort pannan från värmen och garnera med färska citronskivor och strö över timjan. Servera tillsammmans med quinoa och åtnjut på en gång eller portionera upp till måltider för veckan. Läckert!

 

 

Näringsinformation

Kalorier227
Fett totalt14g
Kolhydrater totalt5g
Protein21g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein