Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Katsu curry med kyckling | Fakeaway

Katsu curry med kyckling | Fakeaway
Lauren Dawes
Skribent och expert2 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Kalla oss basic men det går inte att förneka att katsucurry med kyckling är en succé.

Vår favorit och kökskung, Niall Kirkland, har välsignat oss med det här fakeaway-receptet som är lätt att följa så att du kan njuta av en av dina restaurangfavoriter i bekvämligheten av ditt egna hem.

Det här den perfekta kombinationen av mör kycklingfilé, krispiga pankobrödsmulor, och tjock currysås. Ärligt så tror vi att det här nog kan vara himlen på en tallrik.

Så här lagar du det.

Receptet ger 2 portioner.

https://youtu.be/cuhV6ilZ5tU

Ingredienser

  • 1 stor kycklingbröstfilé
  • 1 ägg (vispat)
  • 30 g vetemjöl
  • 50 g panko brödsmulor
  • 1 msk kokosolja
  • 1 lök (finhackad)
  • 2 morötter (hackade)
  • 2 cm kub ingefära (riven)
  • 2 vitlöksklyftor (rivna)
  • 1 tsk chilipasta
  • 2 msk currypulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 kopp kycklingbuljong
  • 200 ml light kokosmjölk
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
Till servering:
  • 75-100g basmatiris (per portion)
  • Hackad vårlök
  • Sesamfrön

Så här gör du

1. Börja med att förvärma ugnen till 200°c/400°F.

2. Dela ditt kycklingbröst på mitten och bred ut som en fjäril. Doppa det i mjöl och sedan i ägget och panera med pankobrödsmulorna. Lägg över på en bakplåt och tillaga i 20 minuter.

3. Under tiden värmer du upp en matsked kokosolja i en stor stekpanna och tillsätter lök och morötter och stek tills de mjuknat. Tillsätt ingefära, vitlök, chilipasta blanda ordentligt och steg i 30 sekunder.

4. Lägg till currypulver, gurkmeja och en skvätt vatten och rör runt i grönsakerna. Låt sjuda i omrking 2 minuter.

5. Häll sedan ner kycklingbuljongen och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter, tills såsen har reducerats till hälften.

6. Häll försiktigt över såsen till en matberedare och mixa tills det är lent. För tillbaks till pannan.

7. Blanda gradvis ner kokosmjölk i såsen och tillsätt sedan soja och honung.

8. Lämna det till att sjuda tills såsen har den konsistens du önskar - den bör vara ganska tjock.

9. Skiva upp kycklingkatsun i strimlor och servera med ris och mycket currysås. Garnera med vårlök och sesamfrön - hugg sedan in!

Tyckte du om det här Fakeaway-receptet? Prova detta härnäst:

RECEPT

Salt & Pepparpotatis | Fakeaway Favoriter

Takeaway? Nej, testa de här Fakeaway hemma i köket.

3 år I årAv Lauren Dawes

Näringsinformation

Kalorier552
Fett totalt16g
Kolhydrater totalt73g
Protein33g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein