Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Grillade persikor med proteinyoghurt | Hälsosamma dessertrecept

Grillade persikor med proteinyoghurt  | Hälsosamma dessertrecept
Lauren Dawes
Skribent och expert2 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Det här enkla receptet passar utmärkt som en söt dessert under sensommarens eftermiddagar.

Niall Kirkland serverar ytterligare ett recept på en god och hälsosam dessert som passar perfekt för att stilla ditt sötsug genom naturlig sötning. När det kommer till frukt så är persikor verkligen uppe i toppen och det är någonting med att dränka dem i krämig yoghurt och krispiga mandelflingor som vi helt enkelt inte kan få nog av.

Att tillsätta en skopa Impact Whey Protein med vaniljsmak i den grekiska yoghurten är ett av de enklaste och godaste sätten att få upp proteinintaget.

receptet ger 3 https://youtu.be/KbLwxl0-K8c

Ingredienser

Till persikorna:
  • 4 persikor (se till att de är välmogna)
  • 1 msk kokosolja (smält)

 

Till proteinyoghurten:
  • 200g Grekisk yoghurt, fetthalt 0%
  • 1 skopa Impact Whey Protein (Vanilj)

 

Till garnering:
  • En näve mandelflarn
  • 1 msk brunt socker
  • 1 msk lönnsirap eller Sugar Free Syrup
  • Färska mintblad

Så här gör du

  1. Blanda ihop proteinet och den grekiska yoghurten till en jämn och slät blandning.
  2. Värm en grillpanna tills den är väldigt varm (du kan använda vilken stekpanna som helst men du får inte grillmärken utan en grillpanna).
  3. Dela persikorna på hälften och ta bort kärnorna, halvera halvorna en gång till. Lägg persikoskivorna på en bakplåt eller skärbräda och pensla båda sidorna med smält kokosolja.
  4. Lägg över 4 skivor åt gången till den varma grillpannan och tillaga i 3-4 minuter, tills dess att persikorna är mjuka och du kan se grillmärken. Vänd sida och upprepa på denna sida.
  5. Servera de grillade persikorna med mycket proteinyoghurt och lönnsirap. Strö över mandelflarn och brunt socker om du känner för det.

Näringsinformation

Kalorier238
Fett totalt7g
Kolhydrater totalt29g
Protein16g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein