Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Enkel pestokyckling med grönsaker | Meal Prep

Enkel pestokyckling med grönsaker | Meal Prep
Lauren Dawes
Skribent och expert2 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Detta måste vara ett av de enklaste, godaste mealpreprecepten som finns.

Bra mat behöver inte ta flera timmar för dig att laga eller ha en lång lista med ovanliga ingredienser. Det kan vara de enkla sakerna som träffar just rätt och som gör att du återanvänder receptet igen och igen. Precis som med det här idiotsäkra receptet med pestokyckling och grönsaker.

Vi är till och med säkra på att du skulle kunna laga det här med ögonbindel och ändå få fantastiska resultat (med juridiska skäl i åtanke så testa däremot inte det).

Det här är ett recept som passar utmärkt när du sent en söndag inser att helgens roliga är slut och du har en veckas luncher att tänka på. Skär bara upp en laddning kyckling - vilket, som du troligen vet vid det här laget, är en av de bästa källorna till magert protein - och lägg till dina favoritgrönsaker så är du på god väg. Avnjut det som det är för ett lågkolhydrat, ketoalternativ eller om du föredrar lite långsammare kolhydrater som tar dig genom eftermiddagen så kan du också servera det med quinoa.

Tips: Var försiktigt så att du inte överkokar grönsakerna, håll dem knapriga, speciellt om du ska värma upp dem senare under veckan.

Receptet ger 4 portioner.

https://youtu.be/kdQpaoOyCis

Ingredienser:

  • 1 msk. olivolja
  • 4 kycklingbröstfiléer (kuber)
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peppar
  • 1 rödlök (hackad)
  • 1 zucchini (skivad)
  • 400 g Haricots verts
  • 100 g grön pesto
  • Valfritt: kokt quinoa till servering

Så här gör du

1.Värm olivoljan i en stor stekpanna och lägg sedan i kycklingbitarna. Krydda med salt och peppar och tillaga sedan i 5-7 minuter till kycklingen är helt genomstekt och har ändrat färg från rosa till vit.

2. Tillsätt de uppskurna grönsakerna, blanda och tillaga i några minuter till grönsakerna börjar mjukna. Var försiktigt så du inte överkokar grönsakerna - speciellt om du ska värma upp dem senare under veckan.

3. Rör i peston tills allt är täckt och värm upp i några minuter, sedan är det redo att serveras.

4. Portionera upp i matlådor med kokt fullkornsquinoa om du också vill ha långsamma kolhydrater.

Näringsinformation

Kalorier523
Fett totalt16g
Kolhydrater totalt36g
Protein52g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein