Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Möt Phyllinda: Aktiv under dagen & aktivist på natten

Möt Phyllinda: Aktiv under dagen & aktivist på natten
Myprotein
Skribent och expert3 år I år
Visa Myprotein profil

Vid 22 års ålder var Phyllinda Swift på en volontärresa i Ghana som förändrade hennes liv för alltid. Hon vaknade upp efter en trafikolycka under hennes tid i Afrika med chocken av att halva hennes ansikte hade skurits upp.

Så här hanterade Phyllinda utmaningarna som följde efter olyckan och hon arbetar med att ändra uppfattningen som finns i världen om vanställdhet i ansiktet .

"Jag hatade att folk tyckte synd om mig"

I ångesten med brutna ben och skador över hela kroppen fördes hon till sjukhuset för att få vård. Det var där hon kom till insikt med att hon skulle bli ärrad för livet i sitt ansikte, det fanns inget sätt att dölja det.

Upplevelsen var så intensiv att Phyllinda säger "det känns som att det aldrig hände, det är som en utomkroppslig upplevelse". Hon minns att hon hatade känna medlidande från människor som antog att hon aldrig skulle kunna känna sig självsäker och vacker. Det drev henne inte bara att visa att de hade fel utan var enligt henne också "en stor drivkraft i livet".

"Ärren har gett mig en mening"

Efter att ha kämpat inombords och med att komma till ro med sina ärr och det sociala stigma som kom med dem började Phyllinda prata om sina erfarenheter i välgörenhetsorganisationen Changing Faces som skapades av brännskadeöverlevaren James Patridge. James etablerade Face Equality International där Phyllinda nu är CEO och arbetar för att avstigmatisera ansiktsskador och öppna upp för samtal om det i hela världen.

"Det handlar inte om att gå ner i vikt; det handlar om att ständigt lära sig nya rörelser"

Fitness och träning har alltid varit ett ovärderligt verktyg för Phyllinda i hennes resa till självkärlek och genom hennes karriär. Att träna sin kropp maximalt i varje funktionellt träningspass stärker Phyllinda varje gång. Se bara vad hennes kropp kan ge henne det självförtroendet.

Att ta med sig

Vi kan alla ta inspiration och lära oss viktiga lärdomar från Phyllida, det är också därför vi firar alla hennes prestationer och fortsatta ansträngningar för att avstigmatisera ansiktsskador.

Vill du har fler inspirerande berättelser?

LÄS DE HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein