Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Möt Hanna: Artist och äventyrare med en passion för simning i öppet hav

Möt Hanna: Artist och äventyrare med en passion för simning i öppet hav
Monica Green
Skribent och expert3 år I år
Visa Monica Green profil

Sport och träning kan ibland vara den största lättnaden i de svåraste stunderna i våra liv. Oavsett om det handlar om att återfokusera sin energi eller bara ta en tid att inte tänka på allt omkring en så erbjuder idrott en flykt som är viktig för många av oss.

Det finns få berättelser som verkligen visar den helande fysiska och psykologiska kraften i rörelse mer än Hannas. En artist från Eastbourne som går upp innan solen för att utöva sin passion och läka hennes kropp och sitt sinne.

Det här är Hannas berättelse.

"Jag tyckte bara inte om det längre"

Hanna har simmat så länge som hon kan minnas, men majoriteten av den tiden var begränsad av längden på hennes lokala pool.

Hon berättar, "Jag simmade med min lokala simklubb där jag tävlade på amatörnivå tills att jag var sexton år."

Trots att hon utmärkte sig i sitt lokala simlag fick de långa timmarna med att simma i samma bassäng henne känna som att någonting saknades.

"Till slut gav jag upp simningen eftersom jag inte längre tyckte att det var roligt. Träningen var väldigt intensiv - jag tränade 5-6 gånger i veckan och tappade lyckan i det."

"Det fick mig att känna mig så, så levande"

Efter flera år borta från simningen nådde Hanna en låg punkt i livet. Förlusten av hennes mormor och en odiagnostiserad sjukdom gjorde att hon kändes sig hopplös och att hon saknades ett riktigt mål. Detta var fram till att hon upptäckte simning i öppet hav.

"Det gav mig en möjlighet att arbeta igenom mina känslor och hitta någon slags lycka igen."

Upplivandet av det kalla vattnet i kombination med hennes kärlek till simning skapade en fusion av känslor som Hanna behövde för att bearbeta allt hon gick igenom och hitta ett sätt att gå vidare.

"Jag älskar det faktumet att när du är i kylan kan du inte tänka på någonting annat. Du måste vara närvarande och med dig själv i det ögonblicket."

Inte ens iskalla vatten var tillräckligt för att avskräcka Hanna från sporten.

"Jag började faktiskt under årets kallaste period. Jag startade i januari och vattnet var iskallt, jag hade aldrig tidigare känt något liknande. Ärligt så fick det mig att känna mig så, så levande."

"Jag var sjuk i omkring fem år"

Det var inte bara Hannas mentala hälsa som förbättrades med varje simpass, hon upptäckte också att det blev enklare att hantera den sjukdom hon kämpat med i flera år.

"Jag var sjuk i omkring fem år och doktorerna kunde inte förstå varför. Så småningom träffade jag en dietist och det visade sig att jag hade omkring sex eller sju olika matintoleranser inklusive socker som finns i allt.

Att försöka ta reda på hennes intoleranser gjorde att Hanna kände sig utmattad när hon kämpade med att försöka ta reda på vilka livsmedel hon kunde äta och hon saknade de som hon inte längre kunde äta.

"Jag hade väldigt svårt att hantera detta eftersom det är en stor del i människors kost."

Hennes simmande i havet har inte bara hjälpt henne att acceptera sina intoleranser utan också blomstra utan dem.

"Simning i kallt vatten har tillåtit mig att anpassa mitt system mer. Det har gett mig ett nytt syfte - jag sitter inte här och känner mig ledsen över att jag inte kan äta vissa saker, jag är bara exalterad över att gå i vattnet."

Faktum är att det nu är den drivande kraften bakom hur hon tankar sin kropp med energi.

"Det har definitivt gjort mig mer medveten om vad jag äter, hur det hjälper min kropp och hur jag kan ändra min kost för att säkerställa att jag kan simma så långt som jag vill."

"Nu är jag ofta här nere innan soluppgången"

Simning i öppet hav har blivit mycket mer än en flykt för Hanna - det är en stor del av hennes liv och identitet. Hon cyklar nästa varje dag till stranden, ser soluppgången och ger sig sedan ut för sitt simpass. Hon mediterar också, badar isbad och känner att hon är en del i någonting större.

"Det känns som att du är ett med havet och jorden och det känns så vackert. Ärligt talat så kan jag inte beskriva det, det är bara den mest fantastiska känslan."

Hon har hittat en riktning och har börjat göra planer igen, allt tack vare havssimningen.

"Jag renoverar en van som jag hoppas att jag kan flytta in i till sommaren... Jag hoppas att jag kommer kunna resa runt i England och simma i alla de bästa öppna vatten."

Vill du har fler inspirerande berättelser?

LÄS DE HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

 

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein