Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Möt Jamie: Dekoratör utanför planen, dekorerad på planen

Möt Jamie: Dekoratör utanför planen, dekorerad på planen
Monica Green
Skribent och expert3 år I år
Visa Monica Green profil

Jamie Clarke är inte din alldagliga fotbollsspelare och inte heller en alldaglig person.

Jamie är döv, när han var sex år gammal var han en av de första mottagarna av cochleaimplantat. Som ett resultat av detta säger anfallaren att han varit underskattad i hela sitt liv.

Men lurade är de som har gjort misstaget att tvivla på Jamie eller hans talanger med bollen vid fötterna.

Aston Villa var en av de klubbar som visade intresse för Jamie i hans ungdom, och trots att han aldrig nådde toppnivåerna i professionell engelsk fotboll har han njutit av en ärofylld karriär.

Det har aldrig funnits något annat för mig. Det har alltid varit fotboll, jag tänker på fotboll varje dag. Jag lever fotboll, andas fotboll. Det är min passion.

Jamie har inte bara representerat Storbritannien och England, han har spelat i Deaf World Cup och Deaflympics. Inte nog med det, han fick äran att vara kapten för landslaget som 26-åring medan han spelade EM i Tyskland.

Jamie spelar tillsammans med andra döva fotbollsspelare i representativa tävlingar, men han är för närvarande i Evesham United och spelar och tävlar där mot andra som inte har någon form av handikapp.

Som sedvanligt är frontmannen inte bara en som utgör siffror, han blomstrar och tror att hans dövhet i själva verket ger honom en fördel framför många spelare. Han beskriver att han har en större visuell medvetenhet som hans sjätte sinne.

När jag spelar med hörande spelare. eller ett hörande lag, förlitar de sig på sina ögon och öron. Men för mig så kan jag inte höra något alls så jag förlitar mig på mina ögon. Jag har bättre syn än de flesta andra spelarna har.

När han inte spelar fotboll pratar Jamie troligtvis som sport medan han arbetar med sin pappa som målare och dekoratör. Det är ett jobb som han menar att många kan finna "tråkigt", men Jamie tycker om att göra kunderna glada, och jobbar på ett sätt som stöttar och kompletterar hans kärlek till fotbollen.

Jamies prestationer på fältet är ett bevis på ambitionskraften och belöningen att ägna sig åt en passion. Han är ett exempel för oss alla för att inte tillåta de begränsningar som andra upplever definiera vilka vi är och att alltid sträva efter att uppnå mer.

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein