Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Möt Lucie: Vände ångesten på huvudet med tumblinggymnastik

Möt Lucie: Vände ångesten på huvudet med tumblinggymnastik
Myprotein
Skribent och expert3 år I år
Visa Myprotein profil
Av: Evangeline Howarth, redaktör

24 åriga Lucie Coldbeck växte upp som ett ganska introvert barn som kämpade med ångest och stamning. I jakten på distraktion hittade Lucie ett utlopp i gymnastiken, närmare bestämt i tumbling.

Nu när hon sitter vid den nya trampolinen i hennes trädgård berättar hon om att växa upp med gymnastik och de hinder som hon har övervunnit. Här är Lucies historia.

"Det näst bästa"

Vid 10 års ålder upptäcktes Lucies talang av en tumblingtränare under en gymnastikträning. Hon kommer tydligt ihåg erbjudandet som tränaren gav henne den dagen: om hon skulle prova på tumbling skulle han göra henne till "det näst bästa".

Den här tränaren höll sitt löfte och efter mer än ett decennium av gymnastik har Lucie tävlat för Storbritannien, vunnit priser som Outstanding Athlete of the Year 2016 och tagit silvermedalj i Världsmästerskapen i gymnastik 2015. Utöver alla de här otroliga prestationerna förklarar Lucie att träningen "inspirerade mig till att bli en bättre version av mig själv" under sin karriär.

"Nu oroar jag mig och får ångest för saker utanför gymnastik"

Hennes resa har däremot inte varit utan svårigheter. Lucie har genom sin karriär lidit av vad hon kallar "mental block". Efter att hon slog till för första gången vid arton års ålder har den här mentala blockeringen orsakat ångest kring specifika delar i hennes sport, vilket inte bara påverkar hennes förmåga att träna men också privatlivet.

Lucie berättar att utanför träningen "ju mer jag oroar mig, desto värre blir min OCD." ibland till den nivån att hon oroar sig för "om jag inte knackar fyra gånger i bordet kommer någonting hemskt hända mig eller någon i min familj". Lucie fortsätter att arbeta sig förbi de här svårigheterna, accepterar att det alltid kommer finnas i hennes tankar men fokuserar på att ta varje dag som den kommer, bra eller dåligt, det hjälper henne oerhört.

"Kärlek är kärlek: det behöver inte finnas några begränsningar"

Efter att ha återvänt från en turné med Cirque Du Soleil i USA och med ett år under pandemin har Lucie nu pensionerat sig från tävlingsgymnastik, även om hon hoppas att hon en dag återvänder bara för lyckan i det.

Nu spenderar hon tiden med att lära ut gymnastik till barn några gånger i veckan, arbetar inom detaljhandeln, blogga om sport, livet och vikten av att normalisera HBTQ+ relationer i sport. I sitt senaste blogginlägg skriver Lucie om hur hon ser kärlek som någonting utan etiketter och om hennes erfarenhet av att komma ut till familjen och vänner i gymnastikvärlden.

Att ta med sig

Lucie har samlat på sig några otroliga prestationer trots de utmaningar hon har ställts inför. Utöver det har hon också börjat inleda viktiga samtal kring samkönade relationer i idrotten. Lucie och MyProtein är United by Ambition för att uppnå vårt bästa varje dag och kämpa för att förbättra inkluderingen i samhället på vägen.

Vill du läsa fler inspirerande artiklar?

LÄS DE HÄR HÄRNÄST:

 

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein