Hoppa till huvudinnehåll
KOSTTILLSKOTT

Tillskottsguide för viktminskning

Tillskottsguide för viktminskning
Jamie Wright
Skribent och expert1 år I år
Visa Jamie Wright profil

Att uppnå ditt viktminskningsmål blev precis lite enklare med Myproteins bygg-ditt-egna paket. Nu kan du välja mellan olika produkter som passar dina specifika behov som proteinpulver, bars, snacks, pre-workout, tillskott och en shaker. Dessutom slänger vi in en detaljerad guide som hjälper dig att komma igång.

Bygg ihop ditt paket här

FAQS

Vilka är de bästa kosttillskotten för viktminskning?

Proteinpulver är mitt val när det kommer till viktnedgång. Att öka ditt dagliga proteinintag är en bra idé om du vill gå ner i vikt eftersom det kan hjälpa till att öka mättnadskänslan, reglera blodsockernivåerna och bevara muskelmassan.

Utöver detta så kan det öka din ämnesomsättning om du behåller muskelmassa vilket kan göra att du enklare går ner i vikt.

När bör jag dricka proteinshakes för vid viktnedgång?

Man brukar säga att frukost är det viktigaste målet på dagen, men det som egentligen är viktigt är att ha en ordentlig mängd protein med din frukost eftersom det kan hjälpa dig att reglera blodsockernivån och få dig att känna dig mättare under dagen. På grund av de här anledningarna finns det få bättre sätt att starta dagen än men en proteinshake.

Av samma anledningar är en proteinshake också ett utmärkt mellanmål. De kan hjälpa till att minska suget efter att småäta vilket är hjälpsamt om du försöker hålla ett kaloriunderskott för en viktnedgång.

Behöver jag kosttillskott för att gå ner i vikt?

Kosttillskott kan vara väldigt användbart under en diet, men det är inte nödvändigt för en viktnedgång. De huvudsakliga punkterna att fokusera på är energikonsumtionen kontra den energi du tillför, dvs. kalorier in och kalorier ut. Men det sagt så är både protein och koffein ett bra stöd under en viktnedgång.

Men om du äter mindre mat än vad du vanligtvis gör, eller om du har gjort stora förändringar i din kost finns en risk att du missar viktiga vitaminer och mineraler.

Utöver protein och koffein så är multivitamin, Omega-3 och D-vitamin andra tillskott att överväga att ta under ett kaloriunderskott för att främja den allmänna hälsan. Men kom ihåg att kosttillskott aldrig ska användas som en ersättning till en hälsosam och balanserad kost - de tillför bara en hjälpsam säkerhetslina.

Vilka tillskott är bäst för att främja en viktnedgång?

För mig så finns det två saker att överväga när man väljer kosttillskott för att främja en viktnedgång. Det första är att hantera aptiten och det andra att öka energiförbränningen.

När det kommer till aptiten så är ett proteintillskott, koffeintillskott och fibertillskott hjälpsamma. De här kommer hjälpa dig att hantera hungern och hålla dig mätt längre.

För att höja energiförbränningen kan ett termogent tillskott (som Thermopurekapslar) vara ett alternativ eftersom införandet av koffein (ett stimulerande medel) kan hjälpa dig att träna hårdare och längre. Thermopure Capsules har också den extra bonusen av grönt te-extrakt – en populär ingrediens för viktminskningstillskott.

Vilket proteinpulver är bäst för viktnedgång?

Generellt så är alla proteinpulver fördelaktiga för en viktnedgång, kaseinprotein kan vara extra effektivt eftersom det tar längre tid för kroppen att smälta det, vilket innebär att det är bättre för mättnadskänslan och regleringen av blodsockret.

Om du håller en vegansk eller vegetarisk kost så är växtbaserade proteinpulver ett bra alternativ till kasein.

Även om det inte tekniskt sett är proteinshakes, är måltidsersättningsblandningar också bra för att stötta en viktminskning eftersom de är kalorieffektiva, innehåller mycket protein och fibrer och tillsatta vitaminer och mineraler.

Hur ska jag ta tillskott för att gå ner i vikt?

Ja, det beror helt och hållet på dina målsättningar.

Om ditt mål är att förbättra din allmänna hälsa kan det vara en god idé att överväga vitamin- och mineraltillskott som kommer hjälpa till att täcka upp för eventuella brister.

Om ditt mål är att hantera hunger så överväg att ta dina tillskott när du är hungrig och inte på någon slumpmässig tid under dagen.

Och om du har som målsättning att höja din energiförbrukning så tajma dina tillskott omkring träningen. Ett termogent tillskott precis innan träningen kan hjälpa dig att träna hårdare än du annars skulle göra.

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

Jamie Wright
Skribent och expert
Visa Jamie Wright profil
Han är ackrediterad med Association for Nutrition och har hjälpt hundratals klienter; från de med ätstörningar till internationellt tävlande atleter. Jamie stödjer sina klienter med evidensbaserad och holistiska kostprogram för att de ska nå sina hälso- och träningsmål. Utöver att ha sin egen praktik bidrar Jamie regelbundet till näringsområdet genom att presentera och skriva om dess många aspekter. Han har fått sin forskning presenterad på UK Obesity Congress samt utländska konferenser och har skrivit flera e-böcker samtidigt som han bidragit till andra (inklusive välgörande) idrottsorganisationer. Hans forskning har centrerats kring viktkontroll och sport-/träningsprestanda och kosttillskott. Jamie är en stor idrottsgalning, ivrig gymbesökare och älskare av allt hundrelaterat. Hans mål med att dela med sig av sin erfarenhet och den kunskap han har skaffat sig både akademiskt och professionellt gör honom till en källa till klarhet bland en mängd ”missvisande och felaktig information” som existerar i hälsa- och fitnessbranschen. Du kan spana in hans arbete på OUTWRK eller @jamiesdietguide på sociala medier.
myprotein