Hoppa till huvudinnehåll
NÄRING

3 anledningar till att ditt kaloriunderskott inte fungerar

3 anledningar till att ditt kaloriunderskott inte fungerar
Joni McMullen
Skribent och expert10 månader I år
Visa Joni McMullen profil

Möt Siobhan O'Hagan - en talangfull personlig tränare och blivande mamma vars ärliga och öppna syn på hälsa och fitness har öppnat mångas ögon.

Hon har coachat tusentals kvinnor till att upprätthålla framgångsrika kaloriunderskott. Här är hennes syn på varför ditt kaloriunderskott kanske inte fungerar.

Det här är anledningar till att du överskrider ditt kaloriunderskott

Siobhan förklarar att det finns många anledningar till varför ditt kaloriunderskott kanske inte fungerar för dig.

En anledning kan vara att du har viktigare saker att tänka på, vilket gör det svårt att hålla fast vid en kalorimål.

Här är tre av de vanligaste anledningarna som hon har sett om och om igen...

1. Du vill det inte tillräckligt mycket

Innan du kritiserar Siobhan, låt henne förklara.

"Förlåt, det låter som gammaldags PT-språk, men vad jag egentligen menar är att om du föredrar att njuta av god mat, umgås med vänner och familj eller helt enkelt njuta av att inte vara hungrig framför att vara magrare, då är det okej att inte vilja gå ner i kroppsfett."

Ibland innebär att ha strikta mål för dig själv att begränsa andra delar av ditt liv. Om det inte är något du vill göra, tvinga inte dig själv till det.

Siobhans lösning

Om du faktiskt vill gå ner i kroppsfett men har svårt att behålla motivationen, så prova att skriva ner dina mål varje dag. Det här kommer hjälpa dig att påminna dig själv när du ställs inför svåra beslut om vad som är viktigast för dig.

2. Ditt kaloriunderskott är för lågt

Förenklat uttryckt kan du inte hålla dig till dina kalorier eftersom ditt kalorimål är för lågt. Siobhan förklarar det såhär:

"Ja, du behöver vara i ett kaloriunderskott, men om du sätter orimligt låga mål offrar du inte bara din hälsa, utan din kropp kommer att längta efter mat och du kommer att uppleva det allt svårare att motstå dessa begär."

Siobhans lösning

Öka dina kalorier till en nivå som du känner att du kan hålla fast vid dag för dag. Du kommer förmodligen också märka att du överlag är mer disciplinerad eftersom du inte är hungrig hela tiden.

3. Du behöver inte gå ner mer i vikt

Siobhan vet att detta är något som människor ofta glömmer bort på grund av de stora förväntningar vi har på oss själva.

"Ju mindre du är, desto färre kalorier behöver du för att vara i ett underskott. När du har en hälsosam vikt, kämpar du faktiskt mot din kropp när du försöker gå under din underhållsvikt eftersom din kropp kommer att vilja behålla kroppsfettet."

Siobhans lösning

Öva på att acceptera din kropp som den är och fråga dig själv om de uppoffringar som krävs för din fysiska och mentala hälsa, liksom för ditt sociala liv, verkligen är värda det.

Att ta med sig

"Du behöver inte vara i ett kaloriunderskott hela tiden och du behöver inte heller alltid jaga fettförbränning - men om det är ett viktigt mål för dig kan du uppnå det på ett lyckligt och hälsosamt sätt, utan att pressa din kropp till sina gränser."

Vill du har fler råd? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA:

Joni McMullen
Skribent och expert
Visa Joni McMullen profil
myprotein