Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

8 små sätt att minska stress

8 små sätt att minska stress
Monica Green
Skribent och expert1 år I år
Visa Monica Green profil

De senaste åren har varit ganska galna och det är ingen överraskning att många av oss har känt oss mer stressade än vanligt. Faktum är att en i studie som genomfördes av Stress Management Society, där 2000 vuxna i Storbritannien undersöktes, visade resultaten att 65% kändes sig mer stressade än vanligt och 53% kände sig mer oroliga sedan pandemin började.1 Så, det är tydligt att känslor som stress och ångest inte är ovanliga, speciellt just nu.

Vi tänkte därför ge dig åtta små förändringar du kan göra under dagen för att hjälpa dig att stressa ner.

1. Yoga>/h2> Vi älskar att få in lite Zen när vi kan med ett yogapass.

Så lite som 10 minuter till en timme med yoga kan anpassas kring din dag oavsett hur stressig den är. Ett litet pass oavsett hur långt det här kommer ge dig ett klarare sinne och lösa upp stressen som du känner kring dagen. Att lägga till yoga i din dagliga rutin kan vara ett utmärkt sätt att hantera ett stressat sinne.

2. Ta en teknologifri promenad

Även om det är en härlig känsla att ta en promenad med din favoritmusik eller podd i lurarna efter en stressig dag så kan en promenad där du pluggar ur hörlurarna och istället lyssnar på allt som sker omkring dig vara exakt det du behöver för att rensa skallen.

Var uppmärksam på ljuden omkring dig och ta dig tid att sortera igenom dina tankar, utan distraktioner. Vi vet att det kan vara tufft, men att lämna telefonen hemma kan kännas som att lyfta en tyngd från axlarna, bli av med det moderna livets stress även om det bara är för en halvtimme.

3. Stäng av sociala medier

Om du tyckte om att ta en teknologifri promenad precis lika mycket som vi tror så kan nästa steg vara att stänga av alla sociala medier för en timme eller så under dagen. Det kan hjälpa dig att släppa på stress som du inte behöver.

En bra tips är att börja med att stänga av det en morgon i veckan. Försök sedan att utöka det till varje måndag eller varje fredag i veckan. Vad som än fungerar för dig, testa det. Det kommer att kännas som en frisk fläkt.

4. Läs

Ryser du till när du ser din skärmtidsnotis dyker upp varje vecka bara för att låta dig veta att den ökade med 115 %? Ja, vi förstår det.

Ta ett steg tillbaka från de skärmar som kan bidra till att våra hjärnor är högalerta och lägg lite tid på att läsa.

Det här kan vara allt från att läsa en ny bok eller en gammal favorit, eller bara en tidning som får dig på bra humör. Att läsa slappnar av ditt sinne istället för att väcka det så att läsa som avstressningsmetod fungerar utmärkt innan du lägger dig.

Stretcha

Ibland kan du bara behöva stretcha ut alla de där spänningarna.

Det finns som många stretchningsrutiner där ute för dig att testa och att börja eller avsluta din dag med en bra stretching är ett utmärkt sätt att lätta på stress.

Det är tid som enbart är avsatt för dig, utan några distraktioner, det perfekta sättet att rensa ett upptaget sinne.

TRÄNING

Stretchövningar för att förbättra rörligheten

Fördelarna med stretchövningar för rörligheten är många både i träningen och det dagliga livet. Vi har listat 10 bra övningar du kan testa att lägga till i ditt träningsprogram.

3 år I årAv Amy Golby

Testa en av våra strechingpass här och börja varva ner.

6. Tänd några ljus

Alla ljusälskare vet att humöret höjs när du väl har tänt de där ljusen. Fyll rummet med lugnande dofter och en avslappnande belysning. Gör dig en kopp te, läs kanske en bok och ta det lugnt. Det rekommenderas också att ha ljus som sällskap till ett långt bad för de ultimata nervarvningskrafterna.

7. Laga mat

Om vi bygger vidare på tips 6, tänk ett ljus, häll upp ett glas vin, sätt på lite bra musik och börja laga mat. Det här kan vara en toppstrategi för att varva ner för många personer och det finns inget bättre än en hemlagad måltid för att lysa upp en stressig dag. Matlagningen i sig kan också vara lika njutbart som att äta den.

8. Skriv ner det

Ett delat problem är ett halvt problem. Öven om du bara har skrivit ner det utan att någon annan ska läsa det.

Nästa gång du har en stressig dag och inte direkt känner för att prata om det, prova att skiva ner det och få ur dig alla dina känslor. Du behöver inte oroa dig för vad andra människor tycker om det så du behöver inte hålla tillbaka. Du kommer säkert känna dig lättad efteråt.

Att ta med sig hem

Välj ut och testa några av de här tipsen när du har en stressig dag (eller vecka eller månad) så lovar vi att du kommer känna dig lite lättare till mods. Oavsett om du lagar mat för att stressa ner eller bara behöver att långt bad så är det viktigt att hitta din perfekta strategi för att varva ner.

Kom också ihåg att söka professionell hjälp om du upplever ångest.

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein