Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Så hjälper yoga dig att lindra stress | Yoga avslappningstekniker

Så hjälper yoga dig att lindra stress | Yoga avslappningstekniker
Myprotein
Skribent och expert1 år I år
Visa Myprotein profil

Du kanske har hört talas om de många fördelarna som finns med yoga vid det här laget (toning, stretcha leder och muskler), men utöver de möjliga fördelarna för din fysiska hälsa så har yoga visats göra otroliga saker när det kommer till att bekämpa stress.

Hängivna yogis kommer redan uppskatta de lugnande egenskaperna av yoga. Du behöver inte heller vara en dubbelledsexpert för att uppskatta effekten det kan ha på dina stressnivåer; en kort stund i ett pass med enklare yogapositioner kan också lätta sinnet och ge lite andrum och balans samtidigt som du gör dig av med en del lätt muskelvärk.

Vi har en helt ny uppsättning med vår yogafokuserade kollektion - Composure - för att kitta dig inför ett fantastiskt yogaflow. Klicka dig vidare för att ta en titt på den nya kollektionen här...

And we’ve got a brand-new iteration of our yoga-focused collection – Composure – to kit you out for an incredible yoga flow. Skip to peak at the new collection here…

Yoga mot stress

En forskningsartikel från universiteten Coventry och Radboud visade efter an analys av 18 studier med 846 deltagare att människor som praktiserar MBI producerar betydligt färre molekyler som aktiverar inflammationsorsakande gener.2 De här molekylerna släpps efter en stressfull händelse pga. "fight or flight" reflexen.

Forskningsledaren Ivana Buric från Coventry University sa: "Millioner av människor runt omkring i världen avnjuter redan fördelarna av MBI som yoga och meditation, men vad de kanske inte inser är att de här fördelarna börjar på en molekylär nivå och kan ändra sättet vår genetiska kod fungerar."

"Förenklat uttryckt får MBI hjärnan att styra våra DNA-processer längs en väg som förbättrar vårt välbefinnande."2

För de av oss som inte än har bemästrat de delikata med meningsfulla rörelserna i yoga, eller tycker att deras osmidiga lemmar blir mer irriterande än lättade av att försöka sig på att få benet bakom huvudet, så kan yoga till en början verka vara en stressfull upplevelse - det kan däremot handla om att du inte gör rätt positioner.

Sittande positioner kan hjälpa dig att känna dig lugn och assistera dig till ett mer meditativt stadie när du behöver reflektera. Stående positioner, å andra sidan, kan istället göra att du känner dig stärkt samtidigt som du väcker dina muskler och fokuserar ditt sinne.

De bästa yogapositionerna

En undersökning, med avancerade yogautövare och nybörjare föreslår att en del positioner är med avslappnande än andra. Så om du är ute efter en bra startpunkt för det mest avslappnade passet så är de här topp 5 lugnande positioner:

Barnets position (Balasana): den här viktiga och lugnande positionen återkommer du till många gånger under ett pass.

Bryggan (Setu Bandha Sarvangasana): Den här spänningssläppande positionen kan hjälpa dig att varva ner.

Död mans position (Savasana): De här kan mycket väl vara en av de enklaste yogapositionerna, men när stressen har tagit ut sin rätt så kan det faktiskt vara en utmaning att ligga stilla. Den här positionen triggar din avslappningsrespons. Se det som att öva på att slappna av.

Framåtfällning (Uttanasana): Den här övergångspositionen kan hjälpa till med att lindra spänningar när den hålls som en egen ställning.

Örnens position (Garudasana): Den här positionen lättar på dina axlar där mycket av dina spänningar samlas efter en prövande dag. Att balansera fokuserar sinnena och gör dina tankar rena.

Composure - Kläder gjorda för Yoga

Sömlös design och supermjuka tyger gör de senaste tillskotten i Composurekollektionen perfekt för yogis. Bekväma och stilsäkra plagg som tillåter ett fullt rörelseomfång så att du kan komma in i även de tuffaste positionerna och göra dem med stil.

Med nya sport-bh:ar, leggings, shorts, hoodies, joggers, linnen och mer är den nya kollektionen garanterad att hjälpa dig kickstarta din motivation.

För mer outfit inspo, spana in den här artikeln med Sinead Hegarty...

Även om de nya tillskotten i kollektionen är till damkollektionen så har vi massor med klädesalternativ till yoga för män.

Att ta med sig

Eftersom stress tyvärr är den del av det vardagliga livet för många av oss så kan det vara viktigare än någonsin att ta lite tyst tid till för sinnet och kroppen att varva ner. Yoga kan vara det som räddar dig efter en stressig dag, det enda som väntar är att du ska testa det.

Vi har också en helt ny yogakollektion som bara väntar på att du ska upptäcka den... Så sätt igång!

LIVSSTIL

Den här wellnesscoachen använde yoga för att hantera sin sorg & bytte karriär | Everyday Athletes

Personliga förluster kan stärka eller bryta ner oss, men de är nästan alltid en katalysator till förändring.

3 år I årAv Myprotein

Vill du veta mer om fördelarna med yoga? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

 

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

  1. Buric, I., Farias, M., Jong, J., Mee, C., & Brazil, I. A. (2017). What Is the Molecular Signature of Mind-Body Interventions? A Systematic Review of Gene Expression Changes Induced by Meditation and Related Practices. Frontiers in immunology8, 670. https://doi.org/10.3389/fimmu.2017.00670
  2. Coventry University. (2017, June 15). Meditation and yoga can ‘reverse’ DNA reactions which cause stress, new study suggests. ScienceDaily. Retrieved April 23, 2021 from www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170615213301.htm
Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein