Hoppa till huvudinnehåll
KOSTTILLSKOTT

Vad är Clear Protein? | Fördelar, Bieffekter & Dosering

Vad är Clear Protein? | Fördelar, Bieffekter & Dosering
Monica Green
Skribent och expert11 månader I år
Visa Monica Green profil

Clear Whey har skapat stora avtryck sedan sin lansering och har blivit en starkt favorit hos atleter som föredrar en saftigare dryck framför den traditionella vassleproteinshaken. Sedan dess har vår Clear Proteinfamilj expanderat och nya tillskott är vanligt förekommande. Utbudet består nu av Clear Gainer, Clear Whey Electrolyte och Clear Vegan. Eftersom det kan vara svårt att hålla reda på alla olika varianter, vilka fördelar de har och vilken som passar bäst för dig.

Vi har tagit hjälp av nutrutionisten Claire Muszalski för att bena ut allt varje Clearprodukt, hon förklarar vad varje produkt gör och ur det kommer främja dina mål. Läs på ända till slutet för några superuppfriskande Clear Proteinrecept som är perfekta för varmare väder.

Vad är Clear Protein

Det är egentligen ganska enkelt: bra makron och bra smaker, allt i en enda saftig proteinshake.

Clear Protein är nästan ett måste för sommarens träning, den förvandlar den vanliga krämiga proteinshaken till en fruktig och uppfriskande shake efter träningen. Clear Whey levererar 20g protein per portion och är både sockerfri och fettfri, du behöver inte offra några makros. Blanda helt enkelt med vatten och transportera dig själv till en tropisk semester i form av smaker.

Vi har också expanderat familjen med Clear Vegan, Clear Gainer och Clear Whey Meal Replacement. Vi förstår att det här är många valmöjligheter så här kommer mer om dem om och vilken som kan passa dig och dina mål bäst.

Vilka är de olika typerna av Clear Protein?

I den här omfattande guiden om Clear Protein listar vi alla de olika varianterna av Clear Protein inklusive de nyaste tillskotten och äldsta favoriterna. Vi kommer förklara vad de är tillverkade av och hur de fungerar.

Clear Whey Isolate

Clear Whey Isolate är klassikern med 20g protein per skopa, socker- och fettfri och bara 84 kalorier per dosering.

Den kröntes till "Best Sports Nutrition Product" vid European Specialist Sports Nutrition Awards 2019. Clear Whey är ett pålitligt val att börja med när du kliver in i världen av kosttillskott. Om det är så att en krämig shake inte har passat dig tidigare så är Clear Whey det bästa alternativet att stödja dina makros.

I Clear Whey Isolate används ett högkvalitativt Vassleproteinisolat som förser dig med pålitliga makros i en saftig shake. Nämnde vi också att den kommer i 16 olika smaker? Det innefattar klassiker som Peach Tea och Orange Mango likväl som några nya favoriter som Rainbow Candy och Tropical Dragonfruit.

KOSTTILLSKOTT

Vad är Clear Whey? | En Game Changer för sommarträningen

Låt oss presentera sommarens mest uppfriskande proteinshake.

3 år I årAv Myprotein

Clear Whey Gainer

Tungviktaren bland Clear proteinprodukterna, bokstavligen. Clear Whey Gainer levererar 471 kalorier, över 60g kolhydrater, 35g protein och 7g fett per doser för att stötta din bulkning.

Säg hejdå till dagarna med tunga bulkmåltider eller shakes som gör dig sprickfärdig. Bulkning blev precis "juicy".

Clear Whey Gainer bidrar till ett lättare alternativ till gainershakes, det gör att du känner dig uppfriskad och redo att återhämta dig inför ytterligare ett tungt pass. Det är perfekt för de personer som kämpar med att få ner tillräckligt med kalorier för att främja bulken.

Clear Vegan Protein

Veganska gymbesöker blir såklart inte utan saftlik protein. Med 10g växtbaserat protein per dosering så är det här protein ett utmärkt alternativ.

Clear Vegan Protein kombinerar högkvalitativt ärtproteinisolat med B vitaminer för att skapa en lätt och uppfriskande dryck som samtidigt levererar dina makros. Den är tillverkad med riktigt frukt och finns i många olika smaker.

Välj mellan Lemon & Lime, Pineapple & Grapefruit, Apple & Elderflower, Strawberry, Blackcurrant, Raspberry Mojito, och Watermelon.

Clear Soy Protein

För de som vill ha altenativ till ärtprotein så är Sojaproteinisolat ett bra val. Det har 11g protein per dosering med tillsatta Vitamin C och en hälsosam dos fibrer.

I Clear Soy Protein använder vi sojaproteinisolat kombinerat med vitamin C, B-vitaminer och fibrer för att skapa en lätt och läskande shake med makros som inte gör dig besviken.

Välj mellan smakerna Grape, Lemon & Lime och Orange & Pink Grapefruit.

Clear Collagen Powder

Clear Collagen innehåller 18 g protein för att bygga och behålla muskler samt 20 g kollagen för att främja hälsan för hår, hud och naglar. I sann Clear-anda kommer Clear Collagen även i två saftigt fruktiga smaker - Peach Tea and Cranberry & Raspberry.

Vilket Clear Protein är rätt för mig?

Okej, jag vet att all den här informationen kan vara lite överväldigande eftersom det finns så många olika val. Nutritionisten Claire Muszaski är här för att ge dig infon om vilket protein som passar dina mål bäst.

Bäst för bulk

Om bulkning är ditt mål behöver du få i dig en adekvat mängd kalorier (mer än du förbränner) och adekvat träning (för att bygga muskler).1 Av den här anledningen vill du välja ett Clear Protein som är kaloririkt med ett högt proteininnehåll.

Clear Whey Gainer är det bästa alternativet för den som bulkar med tanke på dess kalori- och proteininnehåll. Om du ser till att få arbetet gjort på gymmet så kommer Clear Whey Gainer göra jobbet som hjälper dig bygga muskler under bulken. Med 35g protein per dosering och en adekvat mängd kolhydrater för återhämtning så är Clear Whey Gainer det rätta valet för en shake efter träningen för att boosta ditt totala kalori och proteinintaget för dagen.

Bäst för viktminskning

Nyckeln till viktminskning är enkel: bränn fler kalorier än du konsumerar.2 Det kan däremot vara klurigt när du samtidigt försöker stötta dina muskler med protein. När man försöker uppnå ett kaloriunderskott behöver du ser till att du får i dig tillräckligt med protein i din kost för att hålla musklerna hälsosamma och med bränsle. Om du har tillräckligt med protein i din kost kommer ett kaloriunderskott resultera i en minskning av fettmassa samtidigt som du bevarar dina muskler.3

Det finns två huvudsakliga sätt att uppnå ett kaloriunderskott: äta mindre och träna mer. Clear Whey Meal Replacement är ett säkert kort för att hålla dig till strikta kalorimål. Om du redan begränsar dina kalorier och inte pressa dig allt för hårt på gymmet kan en måltidsersättning vara ett bra sätt att få i dig protein och resten av näringen du behöver för dagen.

Bäst för att bygga muskler

När det kommer till att bygga ren muskelmassa behöver du utmana dina muskler (vanligen i form av styrketräning) och äta tillräckligt med bränsle (i form av protein) för dina muskler att repareras och byggas.4 Medan protein är nyckeln för muskeltillväxt så kan för många kalorier - från alla källor - leda till bulkning. Genom att välja Clear Protein som är proteinrik men kalorisnål har du ett alternativ som är det bästa för att bygga muskler.

Clear Whey Isolate är packad med 20 gram protein och har färre än 100 kalorier per dosering. Det gör att Clear Whey Isolate passar utmärkt både efter träningspasset och annan tid på dagen.

Bäst för veganer

Veganska atleter konsumerar inga livsmedel gjorda med animaliska produkter, vilket gör att vassleprotein inte är något alternativ. Det finns många olika alternativ till växtbaserade proteinkällor men många av dem återskapar den mjölkiga texturen som Vassle har. Om du är ute efter ett uppfriskande och veganskt alternativ så är Clear Vegan Protein optimalt.

Veganska dieter är helt baserade på växtbaserade livsmedel vilket gör att det kan vara lite mer utmanande att nå sitt dagliga proteinmål. Clear Vegan Protein förser dig med 10g protein och hälften av ditt dagliga behöv av B-vitaminer i en dosering. B-vitaminer är ett mikronäringsämne som det vanligen finns en brist på i veganska dieter.6 Vitamin B hjälper till att stödja kroppens ämnesomsättning och energi vilket är viktiga komponenter för atleter och de som är ute efter att bevara sin muskelmassa. Andra källor till veganskt protein är bönor, nätter, fröer och sojaprodukter. Clear Vegan Protein är ett ärtbaserat protein vilket gör att det passar för den som försöker undvika sojaprodukter.

Föredelar med Clear Protein

Clear protein innehåller mindre kalorier

Om du är ute efter att bli av med lite kroppsfett, och samtidigt behålla musklerna, så är Clear Protein ett bra alternativ tack vare dess få kalorier och höga proteininnehåll. En servering av Clear Whey innehåller hela 20g protein och endast 84 kalorier. Som en jämförelse till detta innehåller Impact Whey Protein 19g protein och 100 kalorier per servering. Det är en liten skillnad med om du håller koll på dina makros räknas varje en av dem.

Det är berikat med vitaminer

Många av produkterna i vår Clear Proteinfamilj är berikade med vitaminer som tillförs i deras näringsprofil. En dosering av Clear Vegan innehåller hälften av ditt dagliga behov av Vitamin V och Clear Soy innehåller tillsatt vitamin C.

Clear Protein är lättare för magen

Även om de är himla goda kan en krämig proteinshake ibland vara lite för mycket, speciellt när det börjar bli varmare ute. Ett lättare alternativ blir då rena drömmer som post-workout-shake. Precis som jordgubbar slinker Clear Protein ner som en belöning en varm sommardag, men det levererar också en makroboost.

Clear Protein kan hjälpa till att bevara muskelmassa

Det är ingen hemlighet att protein hjälper dig att bygga och bibehålla muskelmassa. Kombinerat med en bra träningsrutin så kan Clear Protein hjälpa dig att bygga en seriös mass utan att du behöver få dig stora portioner kycklingfilé och proteinshakes.

Vill du har mer information om hur protein bygger muskler?

NÄRING

Vanliga proteinmisstag som kan begränsa dina gains | Nutritionisten Förklarar

Richie är tillbaka med fakta och det här är ett stort ämne.

2 år I årAv Monica Green

Missuppfattningar om Clear Protein

Även om protein är viktigt för hälsan och en bra prestation i gymmet så kan för mycket av något näringsämne ha potential att leda till bieffekter. Dessa varierar mellan individer och produkter. Generellt så har proteintillskott länkats till några mindre bieffekter som uppblåsthet, en ökad törst, diarré och att det påverkar absorbtionen av andra näringsämnen (som kalcium).7

Uppblåsthet och diarré

Uppblåsthet och diarré (eller en upprörd mage) kan uppstå av många anledningar. Stora mängder av vätska kan lämna en känsla av uppblåsthet. Ibland kan dessa bieffekterna grunda sig i en intolerans eller matsmältningsproblem av någon av ingredienserna. Till exempel kan en del uppleva problem med matsmältningen vid vissa typer av protein, t.ex. vassle- eller ärtbaserade proteiner, Clear Whey kan t.ex. orsaka en upprörd mage för någon med laktosintolerans. Att ta reda på vilka typer av protein som påverkar dig och inte öka intaget av fibrer eller protein drastiskt kan vara hjälpsamt.

Njur- och leverfunktion

Även om tidigare studier uttryckte en oro kring påfrestningen på njur- och leverfunktionen vid proteinrika dieter så har vidare studier visat att hälsosamma individer inte behöver oroa sig vid ett proteinintag upp till 2.8g per kilo kroppsvikt per dag (med än de flesta atleterna skulle konsumera).9,8

Ökad törst eller uttorkning

Likt rädslan att protein tvingar dina njurar att arbeta hårdare för matsmältningen så ledde tidiga studier till att en del forskare misstänkte att personer som konsumerade mycket protein hade ökade nivåer av törst eller vätskebehov som kunde kopplas till uttorkning.7 Senare studier visade däremot att en konsumtion av proteintillskott hjälpte till att minska törst såväl som hunger.10 När Clear Wheyprodukter blandas med vatten kommer du troligtvis öka ditt vätskeintag för dagen och hjälpa till att motverka uttorkning både innan och efter träningen.

Clear Protein dosering

När det kommer till att ta proteintillskott är det viktigt att veta hur mycket och när du ska ta det. Doseringen av Clear Protein varierar mycket beroende på dina mål, den övriga kosten, träningsplanen och andra faktorer (ex. ålder, vikt, kön). Generellt kan kroppen absorbera omkring 20-30g protein åt gången.

Clear protein dosering vid bulkning

När ditt mål är att bulka kommer 2.5 skopor av Clear Whey Gainer förse dig med den största mängden protein tillsammans med de kolhydrater och kalorier du behöver för att bulka. Det kan ofta intas efter ett träningspass eller som ett mellanmål under dagen.

Så använder du Clear Protein för att bygga muskler

Clear Whey Isolate är det bästa valen om du försöker bygga ren muskelmassa eftersom det är viktigt att få in den största möjliga mängden protein per servering. Men en skopa förser du kroppen med 20g protein och väldigt lite socker eller fett, en raffinerad proteinkälla som Clear Whey Isolate är ditt bästa alternativ.

Clear Protein dosering för veganer

När du följer en vegansk kost behöver du troligen se över ditt proteinintag noga. När du har koll på dina proteinmål kan Clear Vegan Protein hjälpa dig att möta ditt dagliga behov. Med 10g protein per dosering kan du använda upp till två skopor för att nå ett intag på 20g i en shake efter träningen eller som en proteinboost mellan måltiderna.

Recept med Clear Protein som alla borde prova

Du kan såklart bara skaka till ditt Clear Protein med lite vatten, men om du letar efter ett sätt att förändra din vanliga shake så har vi massor med recept med allt från isglassar och slushies till gotbitar.

Att ta med sig

Med alla de här nya tillskotten i Clearfamiljen har protein åter blivit mer juicy. Oavsett om du letar efter ett lättare tillskott för bulkning eller om du bara vill höja ditt vitmanin- och proteinintag så finns det något för alla. Blanda till en proteinpackad mocktail vid grillkvällarna eller svalka dig med en Clear Protein isglass. Alternativen är oändliga.

FaQs

Är Clear Protein dåligt för dig?

Clear Protein är bara ett alternativt sätt att få i sig det protein din kropp behöver för en optimal hälsa.

Hur mycket Clear Protein bör jag ta?

Det beror på dina mål och vilken sort Clear Protein du använder, men att ta mellan 20 till 30 gram protein per portion där idealt för att hjälpa dig nå ditt dagliga proteinbehov.

Kommer Clear protein öka mängden kroppsfett?

Överskott av kalorier från vilken källa som helst kan leda till en viktökning. Om du följer serverings- och doseringsförslag som en del av en allmän hälsosam kost- och träningsrutin bör detta inte leda till en ökad fettmassa.

Vem bör inte ta Clear Protein?

  • Laktosintolerans. Om du är väldigt känslig för laktos är det bäst att undvika allt vasslebaserat Clear Protein.
  • Vegan. Clear Vegan är ett passande alternativ om du önskar att undvika animaliskt baserade produkter.
  • Intolerans mot ärtprotein. Om du har upplevt bieffekter vid matsmältningen från ärtprotein tidigare kan det vara för det bästa att undvika Clear Vegan Protein och istället prova de vasslebaserade alternativen av Clear Protein.

När bör jag ta Clear Protein?

Clear Protein kan tas direkt efter ditt träningspass eller upp till 24 timmar senare för att hjälpa dina muskler att återhämta sig och återuppbyggas.10 Om du har en vilodag kan Clear Protein fortfarande hjälpa dina muskler med återhämtning och förbereda dig för nästa gympass. Att ta Clear Protein mellan måltider som ett mellanmål är ett annat sätta att höja ditt totala proteinintag för dagen oavsett träningstiming.

Kan jag ta Clear Protein utan att träna?

Ja. Våra kroppar behöver protein varje dag, och att ta Clear Protein hjälper oss att nå våra dagliga proteinmål.

Måste jag träna när du konsumerar Clear Protein?

Även om träning krävs för att bygga muskler så behöver vi alla protein oavsett vår aktivitetsnivå. Det kan tas av vem som helst när som helst.

Vad är skillnaden mellan vassleprotein och Clear Whey?

Vanligt vassleprotein har en krämig, mjölkig konsistens medan Clear Whey har en lättare, uppfriskande smak. De är båda gjorda av högkvalitativa proteinkällor.

Är Clear Protein vegetariskt?

Clear Whey är lämpligt för vegetarianer eftersom det inte innehåller kött men det innehåller mjölkbaserat protein.

Är Clear Protein veganskt?

Clear Whey protein är inte lämpligt för veganer men Clear Vegan protein är tillverkat av ärtprotein och är lämpligt för veganer.

Är Clear Protein glutenfritt?

Gluten finns i kolhydrater så raffinerat Clear Protein innehåller inte gluten i sig.

Kan jag ta Clear Protein om jag är laktosintolerant?

Nivåer av laktosintolerans kan variera; laktos är det socker som tillverkas av mjölk och ofta raffineras vid produktion av vassle men spårhalter finnas i vassleproteinprodukter. Veganskt protein är ett bättre alternativ för personer med laktosintolerans och känslighet.

 

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

 

  1. Tarnopolsky, M. A. (2008). Building muscle: nutrition to maximize bulk and strength adaptations to resistance exercise training. European journal of sport science, 8(2), 67-76.  
  2. Obert, J., Pearlman, M., Obert, L., & Chapin, S. (2017). Popular weight loss strategies: a review of four weight loss techniques. Current gastroenterology reports, 19(12), 1-4.  
  3. Leidy, H. J., Clifton, P. M., Astrup, A., Wycherley, T. P., Westerterp-Plantenga, M. S., Luscombe-Marsh, N. D., … & Mattes, R. D. (2015). The role of protein in weight loss and maintenance. The American journal of clinical nutrition, 101(6), 1320S-1329S.  
  4. Tarnopolsky, M. A. (2008). Building muscle: nutrition to maximize bulk and strength adaptations to resistance exercise training. European journal of sport science, 8(2), 67-76.  
  5. Buford, T.W., Kreider, R.B., Stout, J.R. et al. International Society of Sports Nutrition position stand: creatine supplementation and exercise. J Int Soc Sports Nutr 4, 6 (2007). https://doi.org/10.1186/1550-2783-4-6 
  6. Majchrzak, D., Singer, I., Männer, M., Rust, P., Genser, D., Wagner, K. H., & Elmadfa, I. (2006). B-vitamin status and concentrations of homocysteine in Austrian omnivores, vegetarians and vegans. Annals of nutrition and metabolism, 50(6), 485-491.  
  7. Anderson  SA, Raiten  DJ., eds Safety of amino acids used as dietary supplements. Bethesda, MD: Life Science Research Office, Federation of American Societies for Experimental Biology, 1991.  
  8. Hoffman, J. R., & Falvo, M. J. (2004). Protein–which is best?. Journal of sports science & medicine, 3(3), 118.  
  9. Reis, C. E. G. (2021). Discussion of “Whey protein supplementation and its potentially adverse effects on health: a systematic review”—Unsubstantiated claims of adverse effects of whey protein supplementation on human kidney and liver function. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, 46(1), 90-91.  
  10. van Loon, L. J. (2013). Role of dietary protein in post-exercise muscle reconditioning. In Nutritional Coaching Strategy to Modulate Training Efficiency (Vol. 75, pp. 73-83). Karger Publishers.  
  11. Tipton, K. D., Elliott, T. A., Cree, M. G., Aarsland, A. A., Sanford, A. P., & Wolfe, R. R. (2007). Stimulation of net muscle protein synthesis by whey protein ingestion before and after exercise. American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism 

  

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein