Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Träna överkropp som en stuntman | Hemmaträning

Träna överkropp som en stuntman  | Hemmaträning
Myprotein
Skribent och expert3 år I år
Visa Myprotein profil

Har du någonsin velat träna överkropp som en stuntman? De är vanligen de okända hjältarna i en film, de som tar alla slag och faller ner från broar eller höga byggnader.

Nu har du tur, den amerikanska instagramstjärnan och vår alldeles egna stuntman Ryan Klarenbach (@rynosaurasflex), har levererat ett galet överkroppspass till dig. Men oroa dig inte, det kommer inte vara några dödsutmanande stunttrick i det här träningspasset du så kan lägga undan kraschmattorna.

Oavsett om du är fast hemma eller har all fritid i världen så ta 30 minuter av din dag till att prova det här explosiva träningspasset - du kommer inte bli besviken. Ingen utrustning och inget tjafs. Det är så enkelt.

Ryan Klarenbachs träningspass

Vi har bett vår PT Chris Appleton att ge oss en genomgång av varje övning. Han föreslår 30 sekunder träning och 30 sekunder vila i 3 set för varje övning.

Planka till bear crawlplanka

https://youtu.be/rLtGBBSJ_Mc?t=14

‘Plankan är svår som den är och en utmärkt övning för att träna en stor del av kroppens muskler och öka styrkan med en rörelse. Genom att lägga till bear crawl planka i rörelsen kommer du känna lägga till extra spänning core och stabiliseringsmuskulaturen som håller kroppen stadig genom rörelsen. Den är också användbar för att stärka ländryggen samtidigt som den är skonsam mot den.’

Shoulder Taps till Staggered Push-Ups

https://youtu.be/BA2MkkGE0ts

‘Vi tar en armhävning och höjer svårighetsgraden med en rörelse. Exsplosivitet mellan olika positioner lägger till med arbete för core när den ska stabilisera kroppen, Shouldertaps görs samtidigt som rörelsen i överkroppen är minimal. De små förflyttningarna av händerna bidrar till ett ökat explosivt element samtidigt som olika områden av bröstet får arbeta genom rörelsen.’

Diamond pushups

https://youtu.be/6Tvj6DklAZs

‘Den här armhävningen isolerar triceps mer och den bröstmuskel som är mest framträdande på bröstet. Diamond pushups, tränar triceps och bröst, speciellt den stora bröstmuskeln (pecs) och bakre axelmuskeln (delts). Rectus abdominis, obliques, glutes och quadriceps fungerar som stabiliserande muskler och håller kroppen i en rak linje.’

Omvända planka, triceps dips

https://youtu.be/uJ6aBjutlBY

‘Den omvända plankan kommer stärka din ländrygg, core och stabiliserande muskler inklusive ben och glutes. Men du isolerar också triceps mer med dips och stärker axlarna på samma gång.’

Att ta med sig

Träning för överkroppen kan alltid vara pressövningar (speciellt utan gymutrustning till hjälp för extra motstånd) för explosivitet. Med rätt övningar och lite kreativitet kan du få in en kraftfull träning oavsett var du är.

Försök att utmana dig själv genom att göra övningar direkt efter varande och gör ett cirkelpass av dem. Du kan också testa att öka tiden för varje övning eller minska vilotiden för att krydda till det hela.

 

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medisinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein