Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Mage med sexpack – Mike Thurstons bästa tips

Mage med sexpack –  Mike Thurstons bästa tips
Emily Wilcock
Skribent och expert1 år I år
Visa Emily Wilcock profil

När jag brukade tänka på den ultimata fysiken brukade jag föreställa mig en stenhård mage och ett synligt sexpack. Med några situps och crunches varje dag så skulle skulle jag också vara en ägare av vacumpackade magrutor.

Jag kunde inte haft mer fel. Ett sexpack kommer med ett riktigt hårt arbete. Även om en del människor inte lagrar mycket av sitt kroppsfett på magen så har alla ett lager av fett som täcker magmusklerna. Det är helt normalt men det gör att saker och ting blir lite klurigare.

I en nyligen publicerad Youtubevideo påminde Mike Thurston oss om exakt hur svårt det är att få fram, och behålla, synliga magmuskler. Rätt mindset krävs och riktigt hårt arbete, men det är möjligt om du är tillräckligt dedikerad. Om magrutor inte är på toppen av din att-göra-lista så är det också helt okej.

Om du är ute efter att rocka ett sexpack så är det här fem saker du behöver ha i åtanke:

Du behöver en seriös självdisciplin

Med tanke på att det krävs en låg procent kroppsfett för synliga magrutor så behöver din träningsrutin och kost vara väldigt strikt. Det innebär i sin tur att du behöver vara otroligt disciplinerad. Det kommer allt komma dagar när en tur till gymmet känns som alldeles för mycket att ta på sig jämfört med att istället beställa hem mat till sängen. Vid de här tillfällena, när motivationen är ett minne blott, måste du istället använda din disciplin för att ta dig ur sängen.

Gör inte för mycket för tidigt

Likt många andra saker på gymmet så kan vi se att bygga sexpack som ett marathon och inte en sprint. Även om det är möjligt att öka aktivitetsnivåerna och samtidigt sänka kalorierna för att gå ner i kroppsfett snabbare - så innebär inte att att du borde göra det.

En sådan drastisk förändring är ofta ohållbar. Den bästa vägen är den långa: gå till gymmet konsekvent och ät rätt mat ofta under en lång period, då är du på god väg.

Bygg muskelmassa

Vill du att dina magmuskler ska bli synliga behöver du troligen genomföra en "deff". Det innebär att du går ner i fettmassa samtidigt som du bevarar muskelmassa, och det kröver en konsekvent styrketräning under ett kaloriunderskott.

Om du försöker genomföra en deff med lite muskelmassa kommer det bli svårare att bränna kalorier genom träingen och det blir ännu svårare att sänka kaloriintaget ytterligare när du når en platå i dina framsteg.

Genom att bygga muskelkmassa och äta mycket mat för att stödja muskeltillväxt har du tillräckligt med massa att "deffa" bort från i första hand.

Håll dig själv ansvarig

Även om du skulle ha en dålig dag eller en dålig vecka så är du forfarande i kotroll över vilken mat som går in i din kropp och om du tränar eller inte. Det kan vara enkelt att skylla sina avsaknader på framgång på andra, men slutligen är det du som är ansvarig för dina resultat. Äg det och gör det so krävs för att nå dina mål.

Fråga dig själv hur mycket du vill ha det

För att uppnå ett synligt sexpack behöver du fråga dig själv hur mycket du vill ha dem. Ett sexpack kräver motivation, beslutsamhet och självdisciplin. Du kommer behöva göra uppoffringar men om du är villig att göra arbetet är det möjligt att uppnå. Om du inte vill ha magrutor tillräckligt mycket för att arbeta för dem, kommer du förmodligen inte att få dem. Du måste fråga dig själv: "är det värt det?".

Att ta med sig

Som med allt i gymmet så krävs det hårt arbete och beslutsamhet. Men om du bestämmer dig för det så kan du göra det.

Har du vad som krävs för att bygga ett sexpack? Vill du ens ha ett sexpack? Det är ingen lätt bedrift, men det är möjligt med självdisciplin och engagemang. Bestäm dig för det så kan du också uppnå det.

Tyckte du om den är artikeln? LÄS MER HÄR:

TRÄNING

15 min HIIT magträning | Hemmaträning

Simone Farrington tar oss igenom ett intensivt magpass på 15 min.

2 år I årAv Myprotein
TRÄNING

Magträning | 7 magövningar för en definierad, platt mage

Vill du utveckla din magträning? Få en definierad och platt mage genom att lägga till de här magövningarna från artikeln i ditt träningsprogram.

3 år I årAv Myprotein
Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein