Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Behind The Scenes med Israel Adesanya innan den största chansningen i UFCs historia

Behind The Scenes med Israel Adesanya innan den största chansningen i UFCs historia
Myprotein
Skribent och expert3 år I år
Visa Myprotein profil
Av Nathan Southern - skribent och expert

#TeamMyprotein består av av otroliga atleter och drivna personer - men ingen är riktigt lika karismatisk som Israel Adesanya.

31-åringen som föddes i Nigeria är en Nyzeeländsk MMA (mixed martial art) fighter som är den regerande och obestridda mellanviktmästaren i UFC, han är en naturlig showman - med talang nog att backa upp showandet.

Han håller ett perfekt resultat med 20-0, med otroliga femton (ja, femton) av sina vinster på knockout. Imponerande, visst?

Med en sådan meritlista skulle man kunna tro att Israel har tränat hela livet. Men innan detta hade han ett annat intresse - dans. Det är kanske inte den naturliga karriärutvecklingen du förväntar dig. Men istället för att välja mellan sina två passioner, dans och kampsport, slog han ihop dem till en global plattform.

Medan han förbereder sig för en fight i en högre viktklass den här veckan så är det här allt du borde veta om Adesanya.

https://youtu.be/IZYh8xbLZzY

Dansen

För en ung Israel Adesanya handlade dans om att uttrycka sig. Hans familj flyttade till Nya Zeeland när han var ung - vilket inte kan har varit enkelt. Han sig udda, som att han inte passade in. Tatueringen över bröstet "Broken Narrative" påminner honom om det delade ursprunget och svårigheten i att passa in. Åh, det var också namnet på hans dansgrupp i tonåren.

Han var “tall poppy”, ett kiwiuttryck som används för att beskriva de som står ut, och personer var fast beslutna att trycka ner honom vid varje tillfälle som gavs. Tills dess att hans klasskompisar såg honom dansa. Då lärde Israel sig att han kunde ändra energin i ett rum genom dansen och förändra hur människor såg på honom.

Det finns inga tvivel om att Isreals dedikation och passion för dans har influerat hans flytande rörelser och exeptionella fotarbete i oktagonen. Dansen har gett honom en bas för hans unika stil, en stil som tycks ha fungerat förvånansvärt bra för honom hittills.

"Det finns många korrelationer mellan det olika världarna. Timing, rytm, i takt, otakt, kreativitet."

Vi är inte säkra på om du har gjort det, men vi hade inte lagt märke till likheterna mellan de två ytterligheterna. Det säger mycket om hur Israels sinne fungerar. Han ser kampsport och dans som en konstform, och medan den ena kan ses som mer brutal (bara lite), det finns någonting underhållande i det han gör.

Det finns en citat som han en gång läste so lyder, "Ge aldrig ett svärd till en man som inte kan dansa". Det är någon som han lever efter och som belyser hur värdefull dansen är. Turligt nog för honom, och oss, kan Israel Adesanya kan verkligen dansa.

Att bli en obestridlig UFC mästare i mellanvikt

Israel Adesanya har haft en kometliknande utveckling och har snabbt blivit en av UFCs hetaste fighters. Han vann sin första titel inom de första två åren, något som har gjort hans resa till mästare en av de snabbaste i historien.

Även om många kanske inte hade hört namnet Israel Adesanya för två år sen, är han absolut ingen nybörjare. Han hade nästan 6 års erfarenhet som kampsportare innan han gjorde sin debut i UFC.

Vid 18års ålder började han med kickboxning, där han snabbt gjorde ett namn för sig, inte bara för sina filmkliknande knockouten men också genom kärleken för underhållning - någonting han är känd för.

För många fighters är ett mästarbälte det ultimata målet. Kröningen efter en livstid av hårt arbete och toppen av deras karriär. Trots det får man känslan av att Israel Adesanya är lite annorlunda jämför med alla andra.

“Det har egentligen aldrig handlat om bälten, Det har bara varit ett stort mål att uppnå. Men nu har jag gjort det.”

Flytten upp till lätt tungvikt

Det är showmannen i honom. Varje gång han kliver in i oktagonen vill ha underhålla och känner fortfarande att han har allt kvar att bevisa. Och, för någon så ambitiös som Israel, finns det alltid något att sträva efter härnäst.

“Jag är på väg till nästa nivå. Jag vill ta de bästa killarna i min division, min era och även utanför min division."

Det stämmer, hans nästa fight är 6 mars 2021, Adesanya kommer då flytta upp en viktklass utan att egentligen ha ökat i vikt. Han kommer väga omkring 9 kilo mindre än sin motståndare, men han är självsäker i sin smidighet och är övertygad om att han inte kräver viktökning för att vinna över Jan Blachowiczs storlek och kraft.

Med den resan har har gjort hittills, är du dum om du in te backar mot honom. Några fighters verkar bara vara menade för storhet och Israel Adesanya checkar av alla boxar du vill ha i en superstjärna. Från sin kärlek till anime till de galna uppvisningarna av showmanship har han högsta förtroende för sina egna förmågor - och en flashig fightingstil att backa upp det med.

Jag försöker bara bli den bästa fightern genom tiderna.

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein