Hoppa till huvudinnehåll
KOSTTILLSKOTT

Sanningen om hur kreatin ”hjälper viktminskningen” | Nutritionisten avslöjar allt

Sanningen om hur kreatin ”hjälper viktminskningen” | Nutritionisten avslöjar allt
Emily Wilcock
Skribent och expert2 år I år
Visa Emily Wilcock profil

Han behöver ingen presentation vid det här laget men Myproteins expertdietist, Richie Kirwan, är åter här för att svara på dina frågor kring allt som har med kosttillskott att göra och bryta ner fakta till ord du faktiskt kan förstå.

KOSTTILLSKOTT

Vad är kreatin? | Fördelar, dosering & bieffekter

Så här tar du kreatin för bäst effekt.

2 år I årAv Myprotein

Den här gången handlar det om Kreatin. Vänta...nu igen?

Så, borde du ta kreatin när du försöker gå ner i vikt?

https://youtu.be/8i3BXM0Y518

Först är det viktigt att tydliggöra att när vi pratar om viktminskning så är minskningen i kroppsfett viktigare än vilka siffror som står på vågen. Det fysiska utseendet är ofta det verkligen målet när någon vill gå ner i vikt. Siffrorna på vågen spelar inte roll om någon är nöjd med sin utveckling.

Låt oss fortsätta rakt in i de mer spännande delarna.

Kan kreatin förbättra en minsking av fettmassa?

Nej, absolut inte.

Bör man sluta ta kreatin om man försöker gå ner i fettmassa?

Nej, absolut inte.

Även om kreatin inte hjälper till med vikten på vågen så kan det absolut hjälpa dig nå dina mål när det kommer vad du ser i spegeln.

Om du tar kreatin kontinuerligt byggs det upp i dina muskler tills dess att du inte kan absorbera mer. Kreatinmolekylerna i dina muskler drar till sig vatten vilket innebär att dina muskler kan upplevas som fylligare när du tar kreatin.

Den ökade fyllnaden i musklerna kan också associeras med en mindre ökning i kroppsvikt när man börjar tar kreatin. Men kom ihåg, det är inte fett utan det extra lagrade vattnet i musklerna som gör att de se fylligare ut.

Kreatin hjälper dig också att upprätthålla mer kraft och explosivitet i gymmet. Det här kan vara särskiljt hjälpsamt om du försöker gå ner i vikt och känner dig seg av ditt kaloriunderskott. Det kommer hjälpa dig att träna hårdare och återhämta dig bättre.

Att ta kreatin kan också hjälpa dig att minska styrkeförlusten när du är på diet.

Det enda tillfället när du kanske inte ska ta kreatin är när du bokstavligen vill gå ner i vikt, för att minska den faktiska siffran på vågen. Detta är till exempel om du har är en atlet som försöker matcha en specifikt viktklass som i boxning eller MMA.

Att ta med sig

Gör din egen grej. Det är inte avgörande om du tar kreatin under en diet, men det kan däremot förbättra dina prestationer på gymmet. Om du tar det innan du påbörjar din viktminskningsresa så behöver du absolut inte sluta för att kunna nå dina mål.

Tyckte du om den här artikeln? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

NÄRING

Vad är Taurin? | Fördelar, nackdelar & bieffekter

Ta reda på mer om innehållet i din energidryck.

KOSTTILLSKOTT

10 bästa vitaminerna och tillskotten för energi

Somnar du vid skrivbordet? Vi finns här för att hjälpa dig.

3 år I årAv Myprotein
Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein