Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Vitality Running World Cup

Vitality Running World Cup
Monica Green
Skribent och expert2 år I år
Visa Monica Green profil

Oavsett om du är en amatörlöpare ute på vägarna för nöjes skull eller om du är en erfaren veteran som har sprungit flera lopp tidigare så har vi ett event som kommer pusha dina gränser till nya höjder.

Vitality Running World Cup startar 21 september och pågår till 10 oktober så damma av din löparapp, sätt på dig skorna och häng med.

Vad är det för något?

MyProtein är den officiella nutritionspartnern till Running World Cup, som är ett globalt event spritt över 240 länder, och som du kan vara med och stötta ditt land till en seger i.

Du kommer tävla tillsammans med stjärnorna Dame Jessica Ennis-Hill som springer för UK och Usain Bolt som representerar Jamaica. Allvarligt talat, när har du tidigare haft den här möjligheten?

Från den 21 september fram till 10 oktober ska deltagarna springa 3 km på 30 minuter för att kvalificera sig. Därifrån kan löprundor leda till bonuspoäng som hjälper ditt land att nå toppen på ledarlistan. Ju fler slutförda löprundor dest mer poäng samlas in.

För att kunna säkerställa tävlingens integritet och rättvishet kommer den totala distansen per land kalkyleras baserat på landets storlek och smartphoneanvändning. Detta är för att säkerställa en så jämlik utgångpunkt som möjligt.

Spring för att göra en skillnad - The Running World Cup samarbetar med UNICEF, så varje registerade 3km kommer bidra till poliovaccin för någon i nöd.

Så här deltar du

Anmäl dig här för att delta.

För att stödja ditt land behöver du vara 13 år eller äldre och alla deltagare måste springa minst 3 km på 30 minuter för att kvalificera sig.

Loppen kan genomföras var helst det är lämpligt för dig, oavsett om det är ett stort fan av löpspår eller föredrar att springa i bekvämligheten på ett band så kan du involvera dig. Du behöver bara se till att komma ihåg att registrera din löpning med Strava, Map My Run, Adidas Running, Fitbit eller en Garmin-enhet.

Du samlar bonuspoäng genom att springa mer än den kvalificerande distansen (3km), om du t.ex. springer 5km så har du tjänat in 100 bonuspoäng, fortsätt till 10 km så har du samlat 150 bonuspoäng. Om du bjuder in en vän så ger det 50 bonuspoäng - men bara om vännen deltar.

Turneringens uppbyggnad:

Kvalificeringar: 21-26 september

Andra omgången med top 16: 28-3 oktober

Final: 5-10 oktober

Alla poäng nollställs inför den andra och tredje omgången, så sluta inte efter den första omgången och tro att du har gjort din del i tävlingen - det är inte slut förrän det verkligen är slut!

Att ta med sig

Oavsett om du är en blivande idrottsman, ivrig joggare eller någon som bara har 30 minuter till övers - Involvera dig och delta... Ditt land behöver dig!

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein