Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Spring som en olympier | Löpning & styrketräning med Imani-Lara Lansiquot

Spring som en olympier | Löpning & styrketräning med Imani-Lara Lansiquot
Myprotein
Skribent och expert3 år I år
Visa Myprotein profil
Av Evangeline Howart - redaktör

Om du är en van löpare och vill få upp farten så har den olympiska sprinterna, Imani-Lara Lansiquot designat ett träningspass bara för dig. Passet innehåller de rörelser hon använder för att sopa banan med sina motståndare.

Det här är vad hon själv har att säga om träningspasset:

"Sprint handlar om att vara reaktiv. Oavsett om det är att pressa ifrån löparblocken, eller få fötterna från marken så fort som möjligt, eller bara att reagera på motståndarna omkring dig. Mycket av min träning är baserad kring att förfina de här färdigheterna och säkerställa att min takt och rytm är på topp från sekunden startskottet går.

Det här är ett träningspass som är baserat kring några kluriga reaktionsövningar som jag peronligen använder i min träning och som fokuserar på färdigheter för hastighet och reaktionstid. Testa de här innan ett kort sprintas och märk skillnade!"

Upprepa varje övning 3 gånger innan du går vidare till nästa, se sedan hur många rundor du hinner med i en träningspass på 20-30 minuter.

1. Kryp till sprint

https://youtu.be/dCsLrJQxjQc

Jag själv älskar den här övningen eftersom det är en magträning tillsammans med en utmanande position till sprintfrom. Medan du kryper så försök att röra armarna och benen samtidigt medan du behåller kontrollen i din core.

2. Armhävning till sprint

https://youtu.be/L87xIYcbMnU Att aktivera armarna är väldigt viktigt för sprint, så en armhävning till sprint är ett utmärkt sätt att värma upp sina biceps och göra dem redo att explodera framåt för sprinten. För att göra denna övning hårdare, ställ in en timer för 10-15 sekunders armhävningar och när larmet startar, sprinta så fort du kan!

3. Löpning mellan konor

https://youtu.be/IsziIIfoI3g Dessa övningar är utmärkta för att bygga upp flerdimensionella färdigheter såväl som reationsförmågan. Gör det svårare genom att använda fler konor innan du sprintar.

4. Kaninhopp

https://youtu.be/bApilBBTjOY Det här är en klassisk reaktivitetsövning, jag gör vanligen dessa tre gånger, varje gång siktar jag på att få fötterna från marken så snabbt som möjligt. Till hjälp kan du använda en metronomapp för att lättare hålla rytm och takt.

5. Höga knän med hopp

https://youtu.be/SATgdrut2B0 Dessa är förmodligen mina favorit bland plyometriska övningar och jag brukar göra den i 20-30 meter. Använd ditt avstampsben för att vara så explosiv som möjligt upp i luften.

Att ta med sig

Även om du kanske inte tror det så är styrka och kraft vitalt för att få upp farten i löpningen. Imanis träningspass är fullt med plyometriska och stärkande rörelser blandad med högintensivt sprinter vilket är ett perfekt sätt att förbättra din löptakt.

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medisinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

 

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein