Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Icke-löpare slutför Ultramarathon efter Functional imaginary training

Icke-löpare slutför Ultramarathon efter Functional imaginary training
Myprotein
Skribent och expert2 år I år
Visa Myprotein profil
Av: Emily Wilcock

En nyligen genomförd studie av forskarna vid University of Plymouth har visat motiverande träning i form av "Functional imagery training" (FIT) kan hjälpa icke-löpare att slutföra ett ultramarathon. Ultramarathon är lopp där längden är över standarden för ett marathon på 42km och varje event är i varierande distans och terräng.

Studien

Studien undersökte motivationen hos 31 icke-löpare som ville bli mer vältränade genom att genomföra motiverande intervjuer (MI), vilket är en teknik att förändra beteende.

Deltagarna lämnades sedan i fem månader där de gick göra vad de själva trodde skulle vara till fördel för deras träning och hälsa. Efter fem månader kontaktades deltagarna för att höra om de var intresserade av att delta i ett ultramarathon.

15 av de ursprungligen 31 deltagarna var intresserade av att tävla i ett ultramarathon. Av de här 15 fick 7 genomföra FIT och 8 fortsatte endast med MI.1

Studien beskriver att MI är en teknik där deltagarna träffar en rådgivare för att hjälpa dem att verbalisera varför de vill göra en förändring.1 FIT blandar däremot rådgivning med skräddarsydda tankemässiga övningar för att stärka motivationen genom att läsa oss nya sätt att tänka kring den närmsta framtiden.2 En del tidigare deltagare har beskrivit det som ett skifte i tankesättet.

Resultatet

Slutsatsen i studien är att av de 8 deltagarna som genomgick MI kände 4 av dem att de kunde starta i loppen men endast 2 stycken slutförde det.1 Men av de 7 deltagarna som genomförde FIT startade alla loppet och 6 av dem slutförde ett ultramarathon.1

Resultatet indikerar att FIT-tekniken betydde att deltagarna var fem gånger troligare att slutföra ett ultramarathon jämfört med de som enbart genomförde MI-tekniken.1 Studien utvärderade en ganska liten testgrupp men resultaten visade sig ändå vara intressanta.

Att ta med sig

FIT-tekniken kan vara nyckeln till din gymmotivation. Tidigare studier hävdar också att FIT har setts öka viktminskningen och övervikta personer som använde denna teknik förlorade fem gånger mer vikt än personer som använde MI. Det är bara en fråga som återstår...Var anmäler vi oss för detta?

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein