Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Cosy Cardio: TikTok-trenden som förändrar ditt synsätt på träning

Cosy Cardio: TikTok-trenden som förändrar ditt synsätt på träning
Myprotein
Skribent och expert3 månader I år
Visa Myprotein profil

Tänk dig mjukt dämpad belysning, den lugnande doften av rökelse, det försiktiga skenet från flimrande ljus. Föreställ dig nu din vanligtvis intensiva dagliga cardio-träning men i denna fridfulla miljö.

Välkommen till "mysig cardio", den senaste fitness-trenden som sveper över TikTok och förvandlar den vanligtvis intensiva miljön i en högintensiv träning till en mysig och avslappnande atmosfär.

Tankesprånget av TikTok-användaren Hope Zuckerbrow, som gjorde mysiga promenader fem på morgonen med en kaffe till en del av sin dagliga rutin, det är slut med dånande musik, trånga klasser och högljudda instruktörer, och in med rent mys. Låt oss ta reda på vad all uppståndelse handlar om.

Vad är egentligen cosy cardio?

Cosy cardio är en lågintensiv träning som du kan utföra hemma i bekvämligheten av ditt eget hem. Det är perfekt för dem som föredrar att vara inomhus istället för att våga sig utomhus i kylan eller ta sig till en trång gymmiljö. Det är av denna anledning som trenden har fått fäste.

Hur effektiv är det?

Enligt den brittiska personliga tränaren Amy Golby kan cosy cardio ha många fördelar trots sin brist på intensitet.

"Träning i minst 30 minuter om dagen kan hjälpa till att minska stress och öka känslan av välbefinnande, tillsammans med många andra fördelar."Det finns alltid plats för lågintensiv cardio, för dem som har skador eller vill ha en låg belastning på dina leder."Du kan få en extremt bra träning med kroppsviktsövningar, från promenader till enkla övningar som armhävningar, dips eller knäböj."

Hur ser en cosy cardio-rutin ut?

Amy säger att det bästa sättet att inkludera cosy cardio i din dagliga rutin är att börja din dag med det. Ta upp till 10 minuter för uppvärmning innan du går över till din huvudträning. "För de som har ett löpband, använd olika hastigheter under de 30 minuterna och lutningar, om du har den funktionen igång, och spring två minuter i hög hastighet eller med högre lutning innan du saktar ner i en minut. Varva sedan ner i fem till 10 minuter."

Har du inte någon utrustning till hands? En enkel kroppsviktscirkel med 60 sekunder på varje övning på ett kontrollerat sätt kommer att göra susen. Amy rekommenderar knäböj, dips, utfall, armhävningar och mountain climbers: "Ta en till två minuter för återhämtning och upprepa cirkeln fyra till fem gånger."

Att ta med sig

Oavsett om du är en erfaren träningsentusiast eller en nybörjare som precis har börjat din resa,  att omfamna "cosy cardio" som en del av din dagliga rutin ger ett mjukt men effektivt sätt att hålla dig i form och förbättra ditt välbefinnande, allt från bekvämligheten i ditt eget utrymme.

Så sätt stämningen med några flimrande ljus och brinnande rökelse, och återuppliva din kärlek för att röra på kroppen.

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein