Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Bröstträning Superset | 4 bästa superseten för att bygga större bröstmuskler

Bröstträning Superset | 4 bästa superseten för att bygga större bröstmuskler
Myprotein
Skribent och expert3 år I år
Visa Myprotein profil
Av: Chris Appleton, redaktör och personlig tränare

Bröst är en av de mest populära muskelgrupperna att träna  bland fitness- och bobybuildingcommunities. Det gäller allt från övningar till ett grymt bra pump, ingenting är jämförbart.

Supersets är ett väldigt underutnyttjat verktyg som kan vara väldigt användbart för mer muskeltillväxt. I huvudsak är supersets när du utför en övning direkt efter en annan utan att vila mellan.

Här kommer några av de bästa superseten som du borde använda i ditt nästa träningspass för att verkligen få bröstet pumpat!

Vad är superset?

Tanken med en superset är att utföra två övningar direkt efter varandra, följt av en kort vila (men inte alltid). Det här fördubblar i själva verket den mängd arbete du gör, samtidigt som återhämtningsperioderna mellan seten är desamma som du brukar ha i enskilda övningar.

Bröstsuperset 1

Bänkpress med skivstång

Kungen av bröstövningar. En stöttepelare i våra bröstpass. Bänkpress med skivstång är en av de mest kraftfulla övningarna när det kommer till att verkligen bygga bröst. Börja med att ligga på en bänk, ta bort stången från racket med armarna i axelbredd. Sänk långsamt ner vikten och säkerställ att du behåller en lätt kurvning av ryggen med skulderbladen infällda mot ryggen. Låt stången nudda bröstet, pausa och pressa upp. Upprepa rörelsen.

Armhävningar

Bänkpressen bör på en gång följas av push-ups. Ligg på golvet med fötterna tillsammans, ryggen rak och armarna axelbredd. Sänk dig ner på golvet och pressa dig uppåt samtidigt som du ser till att du håller ryggen rak och gör fulla repetitioner.

Gör 8-12 repetitioner av varje övning i 3-4 supersets.

Bröstsuperset 2

Sittande bröstpress i maskin

Sitt ner i maskinen med fötterna stadigt placerade i golvet. Placera händerna runt mitten av handtagen och justera efter dina egna önskemål. När du pressar på vikten drar du ihop bröstet och exploderar framåt. Sänk långsamt ner vikten tillbaka till startpositionen och upprepa.

Lutande pullovers med hantel

Ställ upp en bänk i 45 graders vinkel. Luta dig tillbaka mot bänken med en hantel som hålls över din överkropp. Se till att du inte böjer armbågarna, det är endast axlarna som ska röra sig. Sänk långsamt ner vikten bakåt över huvudet, pausa i botten och behåll utsträckningen i musklerna. Pressa sedan upp vikten igen till startpositionen och upprepa rörelsen. Lutande bröstpullovers är en väldigt förbisedd övning som verkligen kan hjälpa till att få ditt bröst att växa.

Gör 8-12 repetitioner av varje övning i 3-4 supersets.

Bröstsuperset 3

Lutande bröstpress med skivstång

Ligg med ryggen platt på en bänk som är lutad i 45 grader. Använd samma form som i den vanliga bänkpressen, ta bort stången från racket med armarna i axelbredd. Sänk långsamt ner vikten och säkerställ att du behåller en lätt kurvning av ryggen med skulderbladen infällda mot ryggen. Låt stången nudda bröstet, pausa och pressa upp. Försök att hålla rörelsen så kontrollerad som möjligt.

Bröstdips

Använd en dipsställning och håll upp dig själv i luften. Placera kroppen bakom dig med benen korsade. Försök att luta överkroppen framåt medan du sänker dig ner och låter armbågarna pressas utåt när du gör dina dips. När du pressar dig upp till toppen av rörelsen så tänk på att inte helt låsa ut armbågarna, det gör att du kan hjälpa till att förhindra skador.

Gör 8-12 repetitioner av varje övning i 3-4 supersets.

Bröstsuperset 4

Flys med hantel

Justera bänken till en vinkel på 30-45 grader. Sätt dig på bänken med benen på var sidan om bänken och fötterna platt mot golvet. Vila vikterna på låren strax ovanför knäna för tyngre belastningar eller centrerade vid bröstet för lättare vikter. Håll en spänd core och andas ut när du ligger ner på bänken medan du kickar upp en hantel åt gången i startposition ovanför bröstet i en mjuk rörelse. Detta är inte nödvändigt för lättare hantlar som kan hållas säkert på bröstet när du lägger dig på bänken.

Lyft hantlarna över bröstet, armbågarna ska vara lätt böjda och handflatorna riktade mot varandra. Andas in och sänk långsamt hantlarna i bibehållen bågposition tills du känner en lätt stretch i bröstet eller axlarna. Andas ut och för tillbaka vikterna till startpositionen i en bibehållen båge under hela rörelsen. Upprepa för det bestämda antalet repetitioner. Ta tillbaka hantlarna till mitten av kroppen och låt dem vila på bröstet eller låren (beroende på vikt), sedan andas du ut och använder dina coremuskler för att sätta dig upp efter övningen.

Lutande amrhävningar

Placera händerna på kanten av bänken. Gå bakåt med fötterna så att benen är raka. Spänn coremusklerna och håll ryggraden rak. Andas in samtidigt som du långsamt sänker ner bröstet till kanten av bänken. Pause en sekund i botten. Andas sedan ut och pressa dig själv upp till startpositionen med dina armar fullt utsträckta.

Gör 8-12 repetitioner av varje övning i 3-4 supersets.

Att ta med sig

Genom att integrera mer volym i ditt träningspass med sådant som supersets får du ett utmärkt sätt att uppnå muskeltillväxt.

När din nästa bröstdag kommer, försök då att lägga några av dessa supersets i ditt träningspass. Eller ännu bättre, använd alla fyra supersets som ett helt bröstpass. Du kommer verkligen kicka igång bröstmusklerna och förstöra de där muskelfibrerna så att de sedan kan växa sig större och starkare.

 

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein