Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Trender från 90-talet som vi hade älskat och hatat om de gjorde comeback

Trender från 90-talet som vi hade älskat och hatat om de gjorde comeback
Monica Green
Skribent och expert2 år I år
Visa Monica Green profil

90-talets trender som vi hade älskat och hatat om de gjorde comeback.

Om du är en millenial som är ute efter lite nostalgi eller en del av generaton-z som är på jakt efter inspiration till modetrender så är dagens artikel något för dig.

För att fira temat 90-talet som vi har den här Impact Week II tänkte vi minnas tillbaka på några av de bästa och värsta diet och modetrenderna från 90-talet. Så, ta en paus från att skrolla igenom våra fantastiska erbjudanden under Impact Week och påminn dig om hur vi åt och klädde oss under 90-talet.

1. Begränsande dieter

Ah, Dr. Robert Atkins. Mannen som startade den möjligen mest fruktade dieten av alla tider - Atkinsdieten. Atkinsdieten är hög i intaget av fett, protein och låga kolhydrater och kräver att du utesluter en hel del livsmedel för att säkerställa att du uppnår dessa makros.

Trots att Dr. Atkins utvecklade den här dieten redan under 60-talet så blev den populär under 90-talet i samband med publiceringen av hans okända bok "Dr Atkins dietrevolution". En revolution var vad det var. BBC rapporterade 2003 att 7% av männen och 10% av kvinnorna hade testat dieten, trots dess strikta natur.

Vi är glada att atkinsdieten har blivit lämnad i det förflutna, även om det finns flera liknande dieter som flyter omkring just nu...Vi talar om dig Keto.

2. Rullskridskor

Under 90-talet levlade vi upp från 80-talets rullskridskor till med sofistikerade inlines, dessa hade en rad med hjulen efter varandra istället för två par... Vilket gjorde det svårare att hålla balansen men förbättrade 90-tals looken.

Oavsett om du behövde ett sätt att snabbt förflytta dig eller om du tänkte att du hade chansen att bli ett proffs så var inlines under en tid på allas önskelistor till julen.

3. Fettsnålt i allt

Vi är medvetna om att vi precis pratade om dieter med högt fett, men det fanns också en annan diet som lurade i bakgrunden under den här perioden under 90-talet, fettsnålt i allt.

Det stämmer, motsatsen till anhängarna av "högt fett lågt kolhydrater" så fanns de som istället hoppade på idén om att allt fett var dåligt och drog ner på det överallt där det gick. Den här trenden var så stor att McDonalds till och med släppte "McLean", en fettsnål hamburgare som otroligt nog inte stannade kvar.

4. Flytande dieter

Under 90-talet såg man en boom med måltidsersättningsdrycker, i USA ökade försäljningen med 28% enbart 1990.2 Kända personer var ansiktet utåt för att promota de mest populära måltidsersättningarna som lovade en viktnedgång genom att man tar en dryck till frukost, en till lunch och sedan en "ordentligt" middag enligt reklamen som kom 1991.

Måltidsersättning har kommit en lång väg sedan 90-talet och vi är verkligen glada för det. Vill du ha bevis? Spana in vår BeNu, vår alldeles nya kompletta nutritionshake som, till skillnad från 90-talets varianter, har tillräckligt med makro- och mikronäringsämnen för att säkerställa att din kropp fungerar ordentligt.

5. Diet efter blodtyp

Tyvärr så fann en annan nyckelspelare som slogs om vår uppmärksamhet under 90-talet, Blodtypsdieten. Idén bakom den är att varje blodtyp är mer eller mindre lämpad för en viss typ av diet.

Dieten blev populär efter Dr. Peter D'Adamo publicerade sin bok "Ät rätt för din typ". Dieten i sig har faktiskt inte mycket forskningsbevis som backar upp den så vi är ganska glada att den har blivit kvarlämnad på 90-talet.

6. Sockerfria diet

En annan diet under 90-talet var den sockerfria dieten. Den generella idén kring dieten tycks vara relativt hälsosam eftersom den tillexempel avråder till att äta processad mat, men du kan också äta hur mycket frukt, grönsaker, magert rött kött och mejeriprodukter som du vill så länge som de inte har tillsatt socker.

MEN, utgångspunken för den här dieten är löjlig. Den uppmanar dig till att inte höja dina insulinnivåer eftersom insulin gör dig tjock... Det här är helt galet!

7. Kålsoppedieten

Tro det eller ej men den här dieten består av kålsoppa, mums! Turligt nog var den inte begränsad enbart till kålsoppa, maten varierade beroende på veckodag och inkluderade en dag med frukt och andra grönsaker och till och med en dag i veckan med rött kött.

Den här dieten fokuserade på en snabb viktnedgång genom att uppmana följarna att äta omkring 1000 kalorier om dagen. Det är inte det mest hållbara sättet att gå ner i vikt, eftersom det är troligt att du inte kommer gå ner i fett utan snarare vatten. Vi älskar en effektiv mealprep i början av veckan, men vi föredrar att inte förbereda stora lass med kålsoppa.

8. Fiskarhatt

Även om det här klassiska 90-talsmodet redan har gjort en comeback så är vi inte helt övertygade. Dess enda kompenserande egenskap är att den är praktisk, åtminstone för Storbritanniens väder. Den håller solen borta från ansiktet och är bra och stadig när det är blåsigt och (beroende på val av fiskarhatt) så kan den hålla dig torr i regnet.

9. Trikåer

Träningskläder brukade vara lite mer teatraliska och vi gillar det faktiskt. Det är förmodligen det bästa klädesvalet om du vill hålla ett öga på formen och vara mycket rörlig med trikåernas höga ben och låga rygg. Så, det är ett ja för trikåer från oss, men vi rekommenderar att du lämnar tights och benvärmare bakom dig.

10. Cykelbyxor

Det ultimata basplagget under 90-talet var ett par cykelbyxor. Tillsammans med den största t-shirten du kunde hitta, ett par benvärmare och ett par klumpiga gympaskor så var du redo. Vi är glada att ge den här trenden grönt ljus eftersom det är en tidlös klassiker, både i och utanför gymmet.

11. Magväska

En essentiell accessoar från 90-talet och höjden av praktikalitet. Du kan få plats med allt den nödvändigaste i den och den passar utmärkt med en trikå. Du kan lita på oss när det gäller detta, en av 90-talets fitnesskungar Mr Motivator berättade nyligen i en intervju att han äger 500 magväskor, ganska imponerande.

12. Träningsbyxor med knappar på sidorna

Vi är inte helt övertygade om den här. Om du inte känner till den här trenden så är det träningsbyxor med knappar längs med sidorna i fall att du känner för att ha lite luftgenomströmning. De här byxorna passar också utmärkt i musikvideos från 90-talet för att hjälpa till att visa upp dina danssteg, eller på maskerader med 90-talstema...

Att ta med sig

Vi vill gärna tro att dietkulturen och modet både har vuxit och kommer en lång bit på vägen under de senaste 30 åren. Trots att vi är glada att se en del av våra favoriter från barndomen igen så är vi också glada att lämna några av de mindre bra valen bakom oss...Mestadels dieter som får oss att dra ner på kolhydrater.

Spana in våra fantastiska erbjudandet under Impact Week II och se till att hålla dig uppdaterad om våra senaste event på vår Instagram

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein