Hoppa till huvudinnehåll
PODCAST

PODCAST The Scoop Avsnitt 4: Hade idrott varit mer spännande om doping vore lagligt?

PODCAST The Scoop Avsnitt 4: Hade idrott varit mer spännande om doping vore lagligt?
Monica Green
Skribent och expert3 år I år
Visa Monica Green profil

Om du inte har lyssnat in The Scoop än, vad väntar du på? The Scoop ger dig det senaste om det senaste inom alla delar av fitnessindustrin med de mest omtalade ämnena just nu.

Vi pratar med olympiska atleter, medicinska experter och dina favoritinfluensers inom fitness, allt för att ge dig svaren på de mest brännande frågorna.

Lyssna medan vår programledare David Alorka navigerar sina gäster genom tuffa ämnen. Du kommer inte vilja missa det här!

https://open.spotify.com/episode/3VxbX0I6aVZsxyAhXwQE5X?si=vdGxY7FyQ6-cZNVigcInxw

https://youtu.be/Gji3IV1Q91M

 

Vad händer i avsnitt 4? 

I den här veckans avsnitt av The Scoop tacklar vi det kanske mest kontroversiella ämnet hittills: Hade idrott varit mer spännande om doping vore lagligt?

Vi kommer prata om hur utbredd dopingen är inom dagens idrott, hur farligt det är, och om det någon gång skulle kunna, eller någonsin borde, bli lagligt.

För att reda ut de här frågorna har vi med Julian Savulescu, Professor i biomedicin och journalisten David Walsk som skriver för Sunday Times och publicerade bland annat avslöjandet om Lance Armstrongs dopingaffär. Vi har också med den holländska olympiska simmerskan Kira Toussaint, som felaktigt anklagades för doping i sin sport.

Våra gäster har minst sagt varierade åsikter kring veckans ämne. David Walsh tror starkt på att doping rånar idrotten på dess integritet och ibland också utövarnas säkerhet, medan Julian Savulescu är övertygad om att en legalisering av dopning skulle lösa många av industrins problem. Kira Toussaint kan från sitt håll ge en rak åsikt kring ämnet efter att själv ha erfarenhet om att anklagas för dopingbrott.

Med insiderberättelser och kunskaper om hur dopning regleras och vad dopningens verklighet inom idrotten är idag, dissikerar våra tre gäster för- och nackdelarna med möjligheten att legalisera doping.

Det här avsnittet får dig överväga synpunkter om ämnet doping som du kanske aldrig trodde att du skulle. Spänn fast dig och gör dig redo att lyssna på det senaste avsnittet. 

Skriv upp dig på The Scoops lista för att vara säker på att inte missa ett avsnitt.  

 

Vill du lyssna på mer på The Scoop?

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein