Hoppa till huvudinnehåll
KOSTTILLSKOTT

Det här proteinpulvret passar bäst för dig | Nutritionisten förklarar

Det här proteinpulvret passar bäst för dig | Nutritionisten förklarar
Monica Green
Skribent och expert2 år I år
Visa Monica Green profil

Att hitta rätt proteinpulver är lite som att hitta rätt partner i livet. Ibland behövs det lite trial and error för att hitta det rätta.

Ett proteinpulver behöver stödja dina mål, passa din kosthållning och smaka gott. Alla proteiner är inte heller jämlika - en del har en komplett aminosyraprofil, några är mer passande för den som är laktosintolerant och några innehåller tillsatta vitaminer och mineraler.

Med allt detta i åtanke, hade det inte varit toppen om någon kunde matcha dig till rätt proteinpulver så att du kan hoppa över allt testande?

Vi kommer med goda nyheter på den fronten - MyProteins produktteknolog Katie Brown är här för att göra just det. Här är hennes råd kring hur du gör för att välja det bästa proteinpulvret för dig.

https://youtu.be/ehtwRITE_1o

Hur mycket protein behöver du?

Storbrittaniens myndigheter rekommenderar ett dagligt proteinintag för vuxna på 0.75g per kilo kroppsvikt. Det är omkring 55g per dag för en genomsnittlig man och 45g per dag för den genomsnittliga kvinnan. Rekommendationen ökar sedan i takt med din aktivitetsnivå.

Impact Whey Protein

The OG. Jag kommer inte bli för teknisk (mest för att det är ganska förvirrande), men Katies förklaring sammanfattar vad vassleprotein är väldigt bra.

"Vassle är en helt naturlig biprodukt av mjölk, och vassleproteiner isoleras från detta under filtrering."

Och vassle är "The OG" av en anledning - Den har utmärkt smältbarhet, en komplett aminosyraprofil och en optimal absorptionshastighet.

Vassleprotein har uppåt 20g protein per servering och ett lågt innehåll av fett, socker och under 100 kalorier. Det är passande för alla typer av träning - om du bulkar, tillsätt helt enkelt en extra shake under dagen, om du försöker att bygga muskler utan att lägga på dig mer fettmassa så håll dig till en shake.

Impact Whey Isolate

Det här är ett bra alternativ för någon som vill ha fördelarna av vasslens aminosyraprofil och det höga proteininnehållet utan de extra grammen fett.

Vassle isolat är mer filtrerat än vasslekoncentrat vilket betyder att det mesta av fettet och laktosen tas bort i filtreringsprocessen.

Varje servering innehåller under 100 kalorier så det passar bättre för någon som är ute efter att höja sitt proteinintag och främja sin viktminskningsresa.

Clear Whey Isolate

Ah, dags för den juicigaste varianten.

Tillverkat av högkvalitativt hydrolyserat vassleproteinisolat, det har alla fördelar av en komplett aminosyraprofil och ett högt proteininnehåll samtidigt som det är en lätt och uppfriskande shake.

Det är perfekt för sommaren och alla som kämpar för att få en krämig shake down före eller efter träning.

Vegan Protein Blend

Om du någon gång har provat att ha en vegansk kosthållning så kanske du har upptäckt att det kan vara svårare att nå ditt dagliga proteinmål.

Vegan Protein Blend kombinerar ärtprotein, brunt risprotein och hampaprotein vilket tillsammans skapar en full aminosyraprofil i en vegansk shake.

Med ett innehåll på 110 kalorier, 22g protein och allt med en len och krämig textur så är det här en vinnare.

Men om du inte tycker om blandningen kan du välja att plocka upp hampa, ärter och brunt risprotein individuellt också.

Impact Wheight Gainer

Det är inga vinstpriser för den som gissar vad den här produkten är till för.

Om du är ute efter att gå upp i kroppsmassa behöver du många kalorier och mycket protein. Vår Wheight Gainerblandning innehåller 30g protein per servering och över 50g kolhydrater för att boosta ditt protein- och kaloriintag på en och samma gång.

Collagen Protein

Det här är lite av ett wildcard, kollagenproteinets huvudsakliga funktion är inte att främja muskeltillväxt utan att stödja olika vävnadstyper i kroppen, även om det fortfarande också främjar muskeltillväxt.

Kollagen bryts ner när vi åldras så att tillföra det som ett tillskott i din kost är ett bra sätt att hålla de nivåerna uppe.

Vårt kollagenprotein innehåller 18g protein och stödjer hår, hud, naglar, leder, ben och muskler.

Att ta med sig

Vi vet att proteinvärlden kan vara förvirrande och ibland överväldigande. Men när du väl har hittat rätt protein för dig så kommer du inte se tillbaks. Oavsett om du föredrar en lättare, saftigare shake, eller om du vill fylla på utan allt tjafs med att laga mat, så har vi något för dig.

Tyckte du om den här artikeln? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein