Hoppa till huvudinnehåll
KOSTTILLSKOTT

Förklaring av Informed Choice Certification

Förklaring av Informed Choice Certification
Emily Wilcock
Skribent och expert2 år I år
Visa Emily Wilcock profil

När du arbetar för att vara på topp borde du inte slöa när det kommer till kosttillskott. Informed Choice testning innebär att föroreningar och förbjudna ämnen i produkterna är mer benägna att upptäckas innan de når dig. Produkter med Informed Choice certifikat håller högsta standard.

Vad är Informed Choice Certification

Informed Choice är en global standard inom kvalitetskontroll av sporttillskott. Processen för detaljhandelsövervakning som tillhandahålls av Informed Choice testar produkter för att ytterligare minska den redan låga risken för att kosttillskott är kontaminerade. Det ger dig den extra sinnesro du kan behöva som konsument. När du köper en produkt, vet du ofta inte exakt vad den innehåller. Med Informed Choice Certification kan du ha mindre oro kring produktens kvalitet.

Fördelarna

  • Produkterna testas regelbundet för otillåtna substanser och föroreningar från andra substanser.
  • Konsumenter kan vara säkra på kvalitén i deras kosttillskott
  • Loggan för Informed Choice är ett märke för absolut kvalitet.
  • Alla produkter med certifieringen visar den högsta nivån av engagemang för kvalitetssäkring på marknaden för sporttillskott.

Processen

  1. Först undersöks produktionsprocessen. Det krävs en extremt hög standard för att klara detta stadium av certifieringen.
  2. Därefter genomgår produkterna förcertifieringstestning över flera partier (batcher).
  3. Slutligen genomgår produkterna flera regelbundna blindtest av batcher.

Vad är Informed Sport Certification?

Certifikatet från Informed Sport kräver en ännu mer djupgående process. Istället för att slumpmässiga batcher testas så testas varje batch av alla produkter. Det innebär att det finns en väldigt begränsad risk för att dina kosttillskott innehåller några förbjudna substanser, vilket för det idealt för elitidrottare.

Att ta med sig

Träna efter dina bästa förmågor med Informed Choice-produkter. Känn dig säker med kunskapen om att dina tillskott är fria från föroreningar och otillåtna ämnen.

Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein