Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Tommy Fury om KSI, fighten mot Mayweather & får sin första tatuering

Tommy Fury om KSI, fighten mot Mayweather & får sin första tatuering
Myprotein
Skribent och expert8 månader I år
Visa Myprotein profil
Av: Jennifer Browne.

Tommy Fury är inte någon som backar för en utmaning, oavsett om det är ringen, på gymmet eller i tatueringsstudion. Fury - som har gjort det offentligt att han inte gillar tatueringar (inte ens matchande med Molly Mae) – satte sig ned med Myprotein för en intervju medan han blev tatuerad för allra första gången.

Den professionella boxaren och Love Island-stjärnan berättade om sitt liv, sin kommande match mot KSI, sitt träningsprogram och vad det verkligen innebär att vara en Fury. Här är vad han sa.

https://youtu.be/OiZ8LMg6A3c

Balansera faderskap och träning

När Tommy förbereder sig för en sexrondig match i cruiserweight på AO Arena i Manchester mot KSI den 14 oktober är det tydligt att han inte är här för att leka runt - men det handlar inte bara om att kliva in i ringen.

Som nybliven pappa till lilla Bambi står han inför utmaningen att balansera faderskap med sitt intensiva träningsschema.

"Jag tycker det är mycket svårt att vara en gosig och mjuk pappa och sedan plötsligt på morgonen måste jag byta till att slita av en mans huvud."

För att behålla sitt fokus och förbereda sig för matcher tillbringar Tommy fem dagar i veckan borta från hemmet på träningsläger tillsammans med sitt team, inklusive pappa John och bror Tyson, för att komma i rätt mentalt och fysiskt tillstånd.

Gymmet som en fristad

Familjen Fury har stött på sina utmaningar, särskilt relaterade till mental hälsa. För Tommy fungerar hans tid på gymmet som en fristad. "Träningen tar dig igenom det."

Även på dagar när motivationen saknas tror Tommy att ett snabbt träningspass kan ge ny energi: "Gymmet är en fantastisk plats, oavsett om du är en professionell idrottare eller bara en vanlig person."

Näringens betydelse

När det gäller att upprätthålla topprestationer inför matcher är Tommy helt inriktad på kosten. Medan han i början av sin karriär erkänner att hans favoritmat var McDonald's och ost säger han, "Jag vet med säkerhet att jag inte skulle kunna göra hälften av det jag gör nu på min gamla diet. Jag tror att näring är ungefär 80-90% av det."

Staka ut sig egen väg och möta KSI

Furynamnet är synonymt med boxningsutmärkelser, men Tommy är fast besluten att skapa sin egen väg. "Fury är ett fantastiskt namn, jag är hedrad att vara i familjen", men han "gick inte in i den här sporten för att slåss mot YouTubers eller kändisar."

När allt kommer omkring är han här för att vinna en världstitel: "Fighting är i mitt blod; det rinner genom mina ådror."

Vad gäller KSI är Tommy övertygad om sina färdigheter. "KSI är inte mannen som kan besegra Tommy Fury, precis som Jake Paul inte var det. Efter att jag har knockat honom kommer han förmodligen släppa en annan låt eller göra en annan YouTube-video."

Och när allt är sagt och gjort? Tommy siktar på större saker - som en mästerskapstitel - men storhet för Tommy går bortom ringen.

"Storhet för mig är att se till att jag försörjer min familj [...] Ingenting slår den känslan att gå genom den dörren efter en tuff dag, få en kram av frun, svinga upp bebisen i luften, lägga henne i sängen, gå ner och sätta på en film. Det är så bra som det kan bli för mig."

Att ta med sig

Tommy har hjärta, både i och utanför ringen. I en värld där boxning är med än bara en sport är han på en resa för att lämna sina avtryck samtidigt som han förblir trogen sina rötter. Håll ett öga på den här blivande stjärnan.

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein