Ekologiskt risprotein
High in protein and fibre
Vad är Ekologiskt risprotein?
Myproteins ekologiska risprotein är en extremt populär, högkvalitativ protein med källa i en av världens viktigaste stapelgrödor. Dessa stapelgrödor odlas i Europa, tropiska Afrika, den del av Asien som ligger i tempererade klimatzonen, Australien samt Nord- och Sydamerika. Myproteins ekologiska risprotein tillhandahåller ett proteininnehåll om 80 %, och innehåller nio av kroppens essentiella aminosyror (EAA:s) och 6,5 gram kostfiber per 100 gram. Myproteins ekologiska risprotein är ett fantastiskt alternativ till båda vassle- och sojaprotein.
Vilka är de största fördelarna med ärtprotein?
- Förutom vatten (75 %) är protein den största beståndsdelen i musklerna (i genomsnitt 20 %). Ett kvalitativt intag av protein är viktigt för människor i alla åldrar eftersom det bidrar till ökad och bibehållen muskelmassa och bidrar till ett friskt skelett. Ta den äldre generationen som exempel, där förlorad muskelmassa (kallat sarkopeni) utgör ett allvarligt hälsoproblem eftersom ökad benskörhet ökar risken för fall*, vilket gör behovet av protein avgörande.
- Innehåller en imponerande aminosyreprofil; aminosyror utgör upp till 35 % av muskelmassan och är en fundamental byggsten för att nytt protein ska kunna bildas.
- Sockerfri och med lågt innehåll av mättat fett vilket gör den perfekt anpassad för en kalorikontrolled och balanserad diet.
Hur smakar jag?
Vårt ekologiska risprotein har en len, karaktäristisk arom och smak.
Varför köpa ekologiska produkter?
Efterfrågan för ekologiska produkter växer snabbt över hela världen i och med att många människor föredrar produkter som innehåller mindre bekämpningsmedel och erbjuder en god näringsprofil till ett bra pris.
Vad passar jag till?
- Blanda ner i valfri smoothie för att öka ditt dagliga proteinintag.
- Med Myproteins övriga utbud av ekologiska mjöl, rötter och frön kompletterar du ditt varuförråd.
- Tillsätt i raw-pudding.
Köps ofta tillsammans