Ekologiskt kokosmjöl
Cocus Nucifera
Vad är ekologiskt kokosmjöl?
Den inhemska konsumtionen och efterfrågan på kokosnöten är allt större, med över 20 miljarder kokosnötter som odlas årligen världen över. Myprotein utvinner sitt kokosmjöl från palmer som odlas på den lilla, idylliska ön Sri Lanka. Att odla ett palmträd till mogen storlek tar vanligtvis ett år. Kokosfrukten är ekonomiskt fördelaktig att producera då det helt enkelt är att använda återstoden av kokosnöten: inga fyllmedel, konserveringsmedel eller tillsattser adderade. Kokosmjöl är inte endast ett vete-fritt bakmjölsalternativ, det ger också naturlig sötma, en mjuk konsistens och extra fiber i matlagning.
Vilka är de största fördelarna med kokosmjöl?
- Den här produkten har rikt fiberinnehåll vilket är ett avgörande näringsämne för vardagshälsan
 
- Ekologiskt kokosmjöl är naturligt glutenfri, perfekt för personer med celiaki
 
- Kokosmjöl har ett otroligt brett användningsområde som tillbehör vid bakning
 
- Kokosmjöl är en suverän källa till protein som bidrar till ökad och bibehållen muskelmassa
 
Vad smakar det?
Kokos kan skryta med en krämig och mjuk konsistens samt subtil, nötig smak.
Varför köpa ekologiskt?
Ekologiska produkter blir allt populärare världen över då många föredrar produkter som innehåller färre bekämpningsmedel och rika näringsprofiler till bra priser.
Vad passar det till?
- Ekologiskt kokosmjöl är en mångsidig produkt som kan användas i såväl söta som syrliga maträtter.
 
- Kan adderas till drycker och shakes för att boosta näringsvärdet och öka kaloriinnehållet
 
- Myproteins övriga utbud av ekologiska mjöler, rötter och frön för att komplettera förrådet i ditt skafferi.
 
Köps ofta tillsammans