SPARA 33% RABATT PÅ ALLT* MED KOD: 33SE | SPARA 40% PÅ SNACKS
APP DEAL: SPARA 45% RABATT PÅ SNACKS

Liam

27-åriga Liam från Newcastle har en ärftlig ögonsjukdom som kallas retinitis pigmentosa — en åkomma som orsakar blindhet. Med hjälp av sin ledarhund och gymmet har han hittat en ny passion och mening med livet.

"Jag kunde knappt gå hemifrån och hade inte speciellt mycket självförtroende. När jag fick min första ledarhund var det någon som föreslog att jag skulle gå till gymmet, så jag gav det en chans. Ju mer jag tränade, desto bättre självförtroende fick jag. Gymiinnehavarna övertygade mig om att skaffa en personlig tränare och eftersom jag inte hade något att förlora kändes det som en bra grej."


Stephanie

Stephanie är personlig tränare och rådgivare med specialitet på självkänsla. Hon har gjort en omtumlande resa mot välmående kropp och själ.

"Jag kunde inte upprätthålla ett förhållande eftersom jag gick in så hårt för min träning. Punkt slut. Jag klarade inte av att ha en konversation om någonting som inte handlade om mat eller träning. Vändpunkten för min del kom när jag höll på att förstöra relationen med min mamma. Här gick jag och oroade mig för en rostmacka samtidigt som jag sumpade pojkvän, farmor och nästan min mamma. Det är ju urlöjligt! Jag brinner verkligen för att normalisera viktökning och propagerar för att kroppsfett är något naturligt och hälsosamt — det är något våra kroppar mår bra av!"


Naomi

Naomi Houldsworth-Gregson är en tvåbarnsmor som aldrig haft problem med att hålla formen - i alla fall inte innan hon fick barn. Efter andra födseln hade hon svårt att bli av med gravidkilona. Hon kände sig ensam, utmattad och missnöjd med sin kropp. Då insåg hon att hon var tvungen att ändra inställning.

"Efter att jag fött barn utgick alla från att jag skulle knalla ut från sjukhuset i mina gamla jeans, men så funkade det ju inte. Jag försökte reducera kaloriintaget - ordentligt. Det medförde att jag tappade all ork och energi, att jag inte klarade av att träna, umgås med vänner eller egentligen göra någonting överhuvudtaget. Då kände jag mig riktigt ensam och ömklig. Det som tände livsgnistan igen var netball, det var den sporten som gav mig energin och glädjen tillbaka."


Ryan

Ryan Walklett är en 25-årig perukmakarassistent från London. Han var länge besatt av tanken på att vara "smal" och mådde psykiskt dåligt - tills han började springa. Nu är han på rätt väg och är ute efter nästa utmaning.

"Jag mådde riktigt dåligt för ett par år sedan. Jag var helt fixerad vid att vara väldigt, väldigt smal och jag hade djup ångest och depression. Det var då jag läste på nätet att löpning hjälper mot mental ohälsa, så jag tyckte det var värt ett försök.

När det väl började ge effekt på mitt mentala välmående insåg jag att löpningen var en investering i mig själv. När jag var ute tänkte jag klarare och den fysiska biten, att jag blir mer vältränad, är egentligen bara en bonus."