Bästsäljare
Upp till 60% rabatt!

Europas lägsta priser! Vi lovar att sänka priset med 5% om du hittar en motsvarande produkt billigare någon annanstans.

Använd vår Price Beater här

Styrkelyft

Styrkelyft är träning och idrott baserad på att maximera styrkan i knäböj, bänkpress och marklyft med målet att nå ett personbästa. För att framkalla ökad styrka bör föreberedningen och återhämtningen av kroppen baseras på en jämn balans mellan näring och träning.
#

Box 1

Introduktion

Inom de flesta förbund involverar Styrkelyft tre delmoment; knäböj, marklyft och bänkpress , där tävlanden försöker lyfta tyngsta möjliga i kategorin de tillhör. Styrkelyft kräver därför den typen av träning som fokuserar på styrka och explosivitet. Träningen för att nå dessa resultat innebär ett lågt antal repetitioner med maximal vikt samt övningar som kräver explosivitet och inkluderar lättare vikt med ett snabbare rörelsemoment. Explosivitet och styrka är grundstenarna till Styrkelyft då korta, intensiva energiruscher är avgörande. Även om en högre kropsvikt är fördelaktigt inom denna sport, är en låg fettprocent att föredra, vilket är därför en viss mängd konditionsträning även rekommenderas. Att träna för extrem styrka kan utsätta kroppen för enorm stress som i tur kan påverka och trötta ut det Centrala Nervsystemet, utmatta muskelgrupper, överbelasta skelettsystemet och uttömma energidepåerna. Av denna anledning är en strikt kost och ett specifikt utformat träningsupplägg avgörande för de som vil satsa seriöst inom Styrkelyft, där olika tillskott kan förbättra resultaten från träningen avsevärt.

Box 2

Tips på vägen

Energi för att träna

Grunden till varje träningsupplägg för Styrkelyft är att förse musklerna med tillräckligt med energi för att genomföra hela ditt träningsprogram som ofta kräver att du tränar muskeln tills 'failure'. Som med alla idrotter är kolhydrater en av huvudkällorna för energi och hjälper till att behålla glykogennivåerna i musklerna. När dessa nivåer är låga kan din träning påverkas negativt. Instant Oats är en utmärkt källa till kolhydrater med ett lågt GI som ger en fördröjd tillförsel av energi och bör intas en stund innan passet för att unvika att du känner uppsvälld under träningen. Det kan även vara en god idé att inta en snabbupptagen proteinshake innan träning, så som MP MAX® True Whey. Vid intensiv träning kan kroppen ofta ta protein från muskeln och använda som energi, vilket gör att ett intag av ett högkvalitativt proteintillskott så som MP MAX® True Whey kan bespara värdefull muskelvävnad och främja tillväxt istället för nedbrytning.

Bränsle för att främja återhämtning och tillväxt

En av de viktigaste tidpunkterna för att förse kroppen med näring när du tränar för Styrkelyft är direkt efter träning samt under återhämtningen mellan gympass. Det är under denna tid som du kan påverka det anabola tillståndet och därmed främja styrka och muskelmassa. Det är då glykogendepåerna måste fyllas på ordentligt och tillräckligt med protein bör intas för att undvika muskelnedbrytning och istället främja tillväxt. Recovery XS är packad med högkvalitativa kolhydrater, proteiner samt L-Glutamin för att förse din kropp med den kompletta näring som behövs för att säkerställa en effektiv återhämtningsprocess. Under timmarna efter träning är det även en god idé att se till att proteinintaget hålls högt genom mellanmål så som High Pro bar.

Förbättrad prestation

När en balanserad kostplan har fastställts som förser tillräckligt med bränsle både träning och återhämtning , är det en god idé att ta reda på vilka tillskott som faktiskt kan hjälpa dig att förbättra dina resultat. Pulse V4 är en kombination av energiproducerande kolhydrater, fokushöjande aminosyror och prestationshöjande kreatin. Denna kombination ökar dina energinivåer och hjälper dig därmed med hålla en högre intensitet under ditt gympass.

Ta hand on din kropp

Mängden träning som behövs för Styrkelyft och behovet av snabb och effektiv återhämtning gör att kroppen och dess immunsystem utsätts för hög stress. Detta skapar ett behov av ett komplett vitamintillskott som möter just dessa krav. Alpha Men multivitamintabletter hjälper din kropp att bli av med oönskade toxiner och förbättrar samtidigt kroppens egenskaper för återhämtning efter hård träning.

Vi rekommenderar dessa...

Kundkorg

Din kundkorg är Tom

Frakt

Beställ före 20:00 för att få din beställning skickad samma dag. (Före 14:00 på en Söndag)

Varför vi är Europas ledande leverantör av kosttillskott på nätet:

 • Europas lägsta priser
  med hjälp av vår Price Beater
 • Högsta kvalitet
  Tillverkas i vår egna fabrik enligt ISO9001 standard
 • Snabb och pålitlig leverans
  direkt till din dörr, 59kr
 • Stort utbud
  Handla snabbt och enkelt
 • Rabatter och grymma erbjudanden
  för att du ska kunna spara ännu mer!