Bästsäljare
Upp till 60% rabatt!

Europas lägsta priser! Vi lovar att sänka priset med 5% om du hittar en motsvarande produkt billigare någon annanstans.

Använd vår Price Beater här

Cykling

Inom professionell cykling har kosttillskott används sedan länge. Intensiteten och ansträngingen som krävs inom de olika disciplinerna ger ett behov av ett näringsmässigt program som ger sina utövare den energi, styrka och uthållighet som behövs för att lyckas.
#

Box 1

Introduktion

Medan distans och arbetsbelastning kan variera finns det en gemensam nämnare som involverar kroppens uppgift att producera kraft och intensitet för att nå mållinjen så snabbt som möjligt. Även om konceptet liknar sprintdiscipliner ser näringsbehovet annorlunda ut för långdistanscyklister då de sistnämnda behöver använda all sorts tillgängligt bränsle i kroppen. Sprintdiscipliner däremot kräver den sortens näring och bränsle som ger explosivitet. Alla discipliner inom cykling kräver dock ett antal fysiska förändringar för att göra kroppen mer effektiv och förbättra dess fysiska prestation. På grund av detta är det otroligt viktigt att försäkra sig om att kroppen får i sig all den viktiga näring den behöver för att kunna stärkas och för att kunna undvika skador och sjukdomar. Flera av våra kosttillskott kan hjälpa dig på vägen och assistera dig i kampen om att positionera dig framför konkurrenterna.

Box 2

Tips på vägen

Energi för att cykla

Kolhydrater är väsentliga för att driva kroppen i både kort-, och långdistanscykling då de håller musklernas glykogendepåer höga. När dessa är låga kan dina prestationer påverkas negativt. Studier har visat att otillräckliga mängder kolhydrater negativt kan påverka och uttrötta det Centrala Nervsystemet. Tri Carb är en extremt effektiv kolhydratsdryck som kan intas före, under samt efter träning och verkar som en snabb energikälla. Tri Carb tillför extra energi samtidigt som kroppens vätskenivåer kontrolleras, något som är extra viktigt under långdistanser.

Bränsle för att främja återhämtning och tillväxt

På grund av den höga arbetsbelastningen i både sprint-, och långdistanser inom cykling rekommenderas ett högt intag av både protein och kolhydrater efter träning och tävling. Det är vid denna tidpunkt som glykogendepåerna är som lägst och därmed mest mottagliga för påfyllnad. Recovery XS Recovery XS kombinerar protein, kolhydrater och ett antal andra gynnande ingredienser för att hjälpa till att främja återhämtningen efter träning. Näringsämnena i Recovery XS har visat sig kunna förbättra och påskynda återhämtningen medan kroppen reparerar sig själv från skada som kan uppstå genom intensiv träning.

Förbättrad prestation

När en balanserad kostplan har fastställts som förser tillräckligt med bränsle både träning och återhämtning , är det en god idé att ta reda på vilka tillskott som faktiskt kan hjälpa dig att förbättra dina resultat. Sprintcyklister kan dra nytta av Koffein innan träning då det verkar som en effektiv prestationshöjare. Koffein kan även öka adrenalinnivåerna, förhöja mentalt fokus samt boosta energi. Både sprint-, och långdistans cyklister kan dra nytta av ett tillskott av Creapure, en extremt ren form av Kreatin Monohydrat. Kreatin hjälper musklerna att producera ATP och förbättrar därmed explosiv styrka. Under en långdistans är detta en fördel då Creapure kan hjälpa till att producera nytt ATP och därmed intensifiera förmågan att utföra upprepade spurtar.

Ta hand om din kropp

Att ständigt utmana kroppen och samtidigt spendera mycket tid utomhus i påfrestande väder och omständigheter kan göra cyklister särskilt utsatta för sjukdomar och skador. Den stora mängden träning gör att en kost rik på vitaminer och mineraler är avgörande. Alpha Men Super Multi-Vitamin hjälper till att rena kroppen från oönskade toxiner och fria radikaler samt förbättrar kroppens förmåga att reparera sig själv efter hård fysisk träning.

Vi rekommenderar dessa...

Kundkorg

Din kundkorg är Tom

Frakt

Beställ före 20:00 för att få din beställning skickad samma dag. (Före 14:00 på en Söndag)

Varför vi är Europas ledande leverantör av kosttillskott på nätet:

 • Europas lägsta priser
  med hjälp av vår Price Beater
 • Högsta kvalitet
  Tillverkas i vår egna fabrik enligt ISO9001 standard
 • Snabb och pålitlig leverans
  direkt till din dörr, 59kr
 • Stort utbud
  Handla snabbt och enkelt
 • Rabatter och grymma erbjudanden
  för att du ska kunna spara ännu mer!