Bästsäljare
Upp till 60% rabatt!

Europas lägsta priser! Vi lovar att sänka priset med 5% om du hittar en motsvarande produkt billigare någon annanstans.

Använd vår Price Beater här

Simning

Alla nivåer och discipliner av simning använder sig av alla de stora muskelgrupperna i kroppen. Simningens karaktär och intensitet kräver att kroppen förses med korrekt näring genom ett strukturerat kostupplägg.
#

Box 1

Introduktion

Tävlingsinriktade simmare följer ofta väldigt krävande träningsupplägg som involverar ansträngande pass, tidiga morgnar och minimal vila mellan passen. Denna träning baseras på effektiva simtag och uthållighet. Då en simmares simtagsteknik ofta påverkas först vid trötthet är det viktigt att förse kroppen med tillräckligt med energi för att just tekniken ska kunna upprätthållas. För att hålla energinivåerna höga bör en simmares träningsupplägg kombineras med en utformad och balanserad kostplan för att se till att energi finns tillgängligt när kroppen behöver den som mest.

Box 2

Tips på vägen

Energi för att simma

Som med alla sporter behöver även simmare tillräckligt med kolhydrater för att fylla på glykogendepåerna i musklerna efter träning. När dessa depåer är låga kan träningen påverkas negativt och kännas svårare och tyngre än den ska göra. Carbarley är en extremt effektiv kolhydratsdryck som kan intas före, under samt efter träning och verkar som en snabb energikälla. Carbarley tillför extra energi under träning samtidigt som drycken främjar det Centrala Nervsystemet så att muskelkoordination och teknik bibehålls.

Bränsle för att främja återhämtning och tillväxt

Då de flesta stora muskelgrupper aktiveras vid simning är det lätt att förstå att just dessa tröttas ut under träning. Därför rekommenderar vi att inta en större mängd protein och kolhydrater direkt efter passet. Recovery XS kombinerar protein, kolhydrater och ett antal effektiva ingredienser som främjar den viktiga återhämtningen efter träning. Näringsämnena i Recovery XS har visat sig kunna förbättra och påskynda återhämtningen samtidigt som de hjälper kroppen att reparera de skador som uppkommer från träning. Ett annat rekommenderat tillskott är HMB som kan hjälpa till att förhindra muskelnedbrytningen efter intensiv träning.

Förbättrad prestation

När en balanserad kostplan har fastställts som förser tillräckligt med bränsle både träning och återhämtning , är det en god idé att ta reda på vilka tillskott som faktiskt kan hjälpa dig att förbättra dina resultat. Koffein verkar som en effektiv prestationshöjare och kan öka adrenalinnivåerna, förhöja mentalt fokus samt boosta energi. Detta kan gynna simmare framför allt under korta distanser där snabba reaktioner och explosivitet behövs.

Ta hand om din kropp

Vitaminer spelar en viktig roll för kroppens återhämtning, allmänhälsa och hjälper även till att rena kroppen från oönskade toxiner och fria radikaler. En heltäckande multivitamin så som Alpha Men (Super Multi Vitamin) bör vara en del av seriösa idrottares tillskott. De viktiga fettsyrorna i vår Super Omega 3 erbjuder en mängd hälsofördelar för simmare som vill hålla sig fria från sjukdomar och skador, bland annat en reducering av kolesterol i blodet samt främjande av led-hälsa.

Vi rekommenderar dessa...

Kundkorg

Din kundkorg är Tom

Frakt

Beställ före 20:00 för att få din beställning skickad samma dag. (Före 14:00 på en Söndag)

Varför vi är Europas ledande leverantör av kosttillskott på nätet:

 • Europas lägsta priser
  med hjälp av vår Price Beater
 • Högsta kvalitet
  Tillverkas i vår egna fabrik enligt ISO9001 standard
 • Snabb och pålitlig leverans
  direkt till din dörr, 59kr
 • Stort utbud
  Handla snabbt och enkelt
 • Rabatter och grymma erbjudanden
  för att du ska kunna spara ännu mer!