Vitamin D3

62.5 μg per tablett!

Smak
Förpackning
Mängd

Köp minst 2 produkter och få 25% rabatt på hela köpet! Använd koden: 25PROCENT

Köp minst 2 produkter och få 25% rabatt på hela köpet!

Erbjudandet gäller t.o.m. 11.02.2016, eller så långt lagret räcker. Endast en (1) rabattkod kan användas per beställning. Maximal rabatt 800kr.

KÖP NU

89 kr

I lager | Skickas vanligtvis inom 24 timmar

Price Beater

Europas lägsta priser! Vi lovar att sänka priset med 5% om du hittar en motsvarande produkt billigare någon annanstans.Använd vår Price Beater här

Produktöversikt

Produktöversikt

*Resultat kan variera från person till person*

Vad är D-vitamin?

D vitamin är ett fettlösligt vitamin som påverkar balansen mellan kalcium och fosfat i blodet och som bildas i kroppen när vi utsätts för solbestrålning. Vitaminet finns främst i två former; Vitamin d2 och Vitamin d3. Skillnaden mellan dessa två former är att Vitamin d2 (ergokalciferol) inte förekommer naturligt utan tillverkas av människan, medan Vitamin d3 (kolekalciferol) produceras i huden vid solbestrålning samt ingår i vissa livsmedel.

Varför behövs D vitamin?

D vitamin är bland annat viktigt för skelettet och kan motverka benskörhet. Det kan även förbättra vårt immunförsvar genom en positiv effekt på de vita blodkropparna och flera studier har visat på ett bättre humör och minskad trötthet. Andra möjliga effekter som fortfarande undersöks är en förbättrad prestation vid träning, sänkt blodtryck och ett förebyggande av hjärtsjukdomar.  

Hur får vi i oss D vitamin?

Som nämnt ovan bildar våra kroppar D-vitamin när vi regelbundet utsätts för solens strålar. Vi kan även få i oss vitaminet genom livsmedel så som fet fisk (lax, sill, makrill), mjölkprodukter (mini-, lätt- och mellanmjölk samt osötad lättfil och yoghurt), margarin samt till viss del genom ägg och kött. 

Brist på D vitamin

I Sverige kan vinterhalvåret påverka våra nivåer av D vitamin negativt på grund av bristen på soltimmar. Något som även visar sig hos många i formen av vinter- och vårdepressioner. 

En brist på D-vitamin kan även visa sig genom symptomer som trötthet och retlighet, samt ökad risk för inflammationer och flertalet sjukdomar (exempelvis benskörhet och  hud-, hjärt- och kärlsjukdomar).

D vitamin - rekommenderat intag & överdosering

Ett intag på 2000-4000IU per dag rekommenderas till vuxna. D vitamin bör intas regelbundet under månaderna som leder upp till vintern för bäst resultat då vitaminet behöver lagras av kroppen innan det ger effekt. Vi rekommenderar att inta 1 kapsel per dag av vårt D-vitamin för en dos på 2500IU.

Normalt sätt är det svårt att överdosera D vitamin på ett sätt så att det blir farligt. De rapporterade fall som finns har varit i samband med extrema mängder under en längre tid. Vi rekommenderar dock att ej överstiga 5000IU per dag.

 

 

Fördelar

  • Kan förstärka immunförsvaret
  • Prisvärd och högkoncentrerad D-vitamin
  • Främjar återhämtningen efter träning
  • Förbättrar tand- och skeletthälsa

Rekommenderad användning

Vi rekommenderar ett intag på 1 kapsel per dag,tas med fördel i samband med måltid.

Portionsstorlek: 1 kapsel

Portioner per burk: 180

Ingredienser

Solrosolja (spädningsmedel),Vitamin D3-olja, kapselskal (gelatin, glycerin, vatten)

Fritt från artificiella färgämnen & konserveringsmedel, jäst, gluten, stärkelse & laktos. Utan tillsatt salt (natriumklorid) eller socker. Utan GMO.

Näringsinnehåll

Portionsstorlek - 1 Gelékapsel

Portioner Per Behållare - 180 (180 Gelékapseler)

Typiska Näringsvärden

    Per Portion *RI
Vitamin D   62.5 µg 1250%

 

* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ/2000 kcal)

Kundrecensioner

För recensioner som avser mat- eller kosmetikaprodukter så kan resultat variera från person till person. Kundrecensioner är oberoende och representerar inte The Hut Groups åsikter.

Sammanfattning

5.00

5.0

(1 Recensioner)

Sortera efter

Toppbetyg

Sammanlagt:

5

Effektivitet:

5

Bra, produkt till ett bra pris och snabb service!

24 November 2014 av

Var denna recension användbar för dig?

Vitamin D3

Select image

Vitamin D3