Kanske gillar du även:

Europas lägsta priser! Vi lovar att sänka priset med 5% om du hittar en motsvarande produkt billigare någon annanstans.

Använd vår Price Beater här

Vitamin D3

2500iu per tablett!

Smak
Förpackning
Mängd

99 kr

I lager | Skickas vanligtvis inom 24 timmar

Beställ före 20:00 för att få din beställning skickad samma dag. (Före 14:00 på en Söndag)

Översikt

Vad är D-vitamin?

D vitamin är ett fettlösligt vitamin som påverkar balansen mellan kalcium och fosfat i blodet och som bildas i kroppen när vi utsätts för solbestrålning. Vitaminet finns främst i två former; Vitamin d2 och Vitamin d3. Skillnaden mellan dessa två former är att Vitamin d2 (ergokalciferol) inte förekommer naturligt utan tillverkas av människan, medan Vitamin d3 (kolekalciferol) produceras i huden vid solbestrålning samt ingår i vissa livsmedel.

Varför behövs D vitamin?

D vitamin är bland annat viktigt för skelettet och kan motverka benskörhet. Det kan även förbättra vårt immunförsvar genom en positiv effekt på de vita blodkropparna och flera studier har visat på ett bättre humör och minskad trötthet. Andra möjliga effekter som fortfarande undersöks är en förbättrad prestation vid träning, sänkt blodtryck och ett förebyggande av hjärtsjukdomar.  

Hur får vi i oss D vitamin?

Som nämnt ovan bildar våra kroppar D-vitamin när vi regelbundet utsätts för solens strålar. Vi kan även få i oss vitaminet genom livsmedel så som fet fisk (lax, sill, makrill), mjölkprodukter (mini-, lätt- och mellanmjölk samt osötad lättfil och yoghurt), margarin samt till viss del genom ägg och kött. 

Brist på D vitamin

I Sverige kan vinterhalvåret påverka våra nivåer av D vitamin negativt på grund av bristen på soltimmar. Något som även visar sig hos många i formen av vinter- och vårdepressioner. 

En brist på D-vitamin kan även visa sig genom symptomer som trötthet och retlighet, samt ökad risk för inflammationer och flertalet sjukdomar (exempelvis benskörhet och  hud-, hjärt- och kärlsjukdomar).

D vitamin - rekommenderat intag & överdosering

Ett intag på 2000-4000IU per dag rekommenderas till vuxna. D vitamin bör intas regelbundet under månaderna som leder upp till vintern för bäst resultat då vitaminet behöver lagras av kroppen innan det ger effekt. Vi rekommenderar att inta 1 kapsel per dag av vårt D-vitamin för en dos på 2500IU.

Normalt sätt är det svårt att överdosera D vitamin på ett sätt så att det blir farligt. De rapporterade fall som finns har varit i samband med extrema mängder under en längre tid. Vi rekommenderar dock att ej överstiga 5000IU per dag.

 

Produktrecensioner - 0 Recensioner

Rekommenderade Produkter

Vitamin D3

Select image

Vitamin D3

Kundkorg

Din kundkorg är Tom

Varför vi är Europas ledande leverantör av kosttillskott på nätet:

 • Europas lägsta priser
  med hjälp av vår Price Beater
 • Högsta kvalitet
  Tillverkas i vår egna fabrik enligt ISO9001 standard
 • Snabb och pålitlig leverans
  direkt till din dörr, 59kr
 • Stort utbud
  Handla snabbt och enkelt
 • Rabatter och grymma erbjudanden
  för att du ska kunna spara ännu mer!

Tipsa en vän

 • Ej mer än 1000 tecken.